Nuorisoryöstöt jatkuvat kiivaana, useita nuoria taas vangittu Vantaalla

Vantaa

Itä-Uudenmaan poliisissa on tutkittavan useita tapauksia, joita tutkitaan törkeänä ryöstönä tai sen yrityksenä. Tapaukset sijoittuvat vuoden 2022 joulukuun ja tämän vuoden huhtikuun väliselle ajalle.

– Kaikissa tukittavina olevissa tapauksissa epäillyt tekijät ovat nuoria, iältään 15-18 vuotiaita. Tapahtuneissa ryöstöissä tekotapa noudattaa samankaltaista kaavaa, eli ryöstöissä joko käytetään vakavaa väkivaltaa tai uhataan sillä. Uhkauksia on tehostettu myös erilaisia teräaseita tai astaloita esittämällä, kertoo rikoskomisario Marko Särkkä.

– Kuten olemme aiemminkin jo tiedottaneet, näissä nuorten alaikäisten tekemissä ryöstöissä poliisi käyttää kovia pakkokeinoja, eli epäiltyjä on näissäkin tapauksissa vangittu ja määrätty eriasteisiin matkustuskieltoihin. Vangitsemisen tavoitteena on turvata esitutkinnan toimittaminen, mutta myös luoda nuorelle tilanne, jossa hän joutuu pysähtymään tarkastelemaan elämäänsä ja sitä millaista tulevaisuutta kohti hän haluaa mennä, vahvistaa Särkkä.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments