Vuokra-asuntoyhtiö irtisanoi gangsterin perheen

Tensta, Hjulsta Torg 1-3, centrumhuset är Hjulsta Backar 15, foto aug 1998.
Ruotsalaiset asunto-osakeyhtiöt ovat alkaneet irtisanomaan kovan luokan gangstereita perheineen vuokra-asunnoista väkivaltaisuuksien takia. Yksi tällainen on Tenstassa tapahtuneen ampumisen jälkipeliä.

Yksi alaikäinen jengirikollinen asui perheensä kanssa Tukholman Tenstassa. Vuoden 2021 elokuussa nuorukainen tulitti kerrostalon rappukäytävästä pihalle tarkoituksena tappaa kaksi henkilöä, jotka oleskelivat kerrostaloalueen pihamaalla.

Toinen kuoli, toinen selvisi hengissä, vaikka sai osumaa päähän. Ampuja kuului Järvan yhteen väkivaltaisimmista jengeistä ”Hjulstabarnen”.

Ampumisen lisäksi poliisi selvitti, että nuorukaisen perheen asuntoa on käytetty jengirikollisten vapaa-ajanviettopaikkana, ja sieltä käsin on tehty huume- ja asekauppaa. Talossa asuu useita perheitä ja he ovat olleet tietoisia perheen taustoista. Luonnollisesti muuta asukkaat ovat olleet peloissaan ampumisen ja muiden tapahtumien takia.

Nyt vuokranantaja Hjulstahem irtisanoi perheen vuokrasopimuksen vedoten rikolliseen toimintaa. Perheen isä vetosi siihen, että hän ei tiennyt poikansa rikollisuudesta ja murhan aikaan oli töissä. Irtisanominen vietiin hovioikeuteen, ja hovi päätti, että irtisanomiselle on perusteet, koska toiminta asunnossa aiheuttaa vaaraa muiden ihmisten terveydelle ja elämälle. Oikeus katsoi niin ikään, että isä ei ole ottanut sitä vastuuta, jonka vanhemman kuuluu ottaa lapsestaan, ja sitä myöten naapurustolle on aiheutettu vaaraa.

Häätö on nyt lainvoimainen. Poika tuomittiin viime vuonna 13 vuoden vankeuteen murhasta, murhan yrityksestä, avunannosta murhaan ja lukuisista ampuma-aserikoksista.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments