Vaasassa neljä ulkomaalaista miestä vangittiin lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista

Pohjanmaan käräjäoikeus Vaasassa vangitsi neljä ulkomaalaista miestä useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Mielenkiintoista tapauksissa on se, että niistä kaikki ovat tapahtuneet useita vuosia sitten. Ensimmäinen törkeä raiskaus tapahtui jo loppuvuodesta 2014. Sen jälkeen tekoja on tehty 2015, 2016 ja ainakin 2017.

Jokaisella vangitulla on useita rikosnimikkeitä, jotkut teot ovat selvästikin tapahtuneet yhtä aikaa, eli ovat olleet joukkoraiskauksia, jotkut teot taas on tehty yksin.

Kolme miehistä vaikuttaa olevan veljeksiä tai sukulaisia, sillä heillä on sama sukunimi. Oikeudessa miehillä oli bulgarian kielen tulkki.

Oikeus vangitsi vuonna 2000 syntyneen Nikolay Borisovin sekä samannimisen 1997 syntyneen Nikolay Borisovin. Heidät erottaa toisistaan toinen etunimi. Kolmas Borisov on 1991 syntynyt Tsvetan Borisov. Lisäksi vangittiin -88 syntynyt Deyan Gorchev.

Kaikki on otettu kiinni huhtikuun puolen välin paikkeilla ja heitä epäillään vuosien 2014-2018 aikana tapahtuneista useista törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä ja useista törkeistä raiskauksista sekä lapsen raiskauksista.

Tiedätkö mitään miehistä? Meilaa: ptmedia@pt-media.org