Pienluottojen määrä Suomessa kasvussa

Suomessa on tarjolla satoja erilaisia lainoja tarjoavia toimijoita ja joskus voi olla todella vaikeaa löytää juuri itselle se sopiva luottoyhtiö.

Silloin kun lainaa on tarvis saada, niin laina kannattaa kilpailuttaa. Voi kuitenkin olla iso urakka selata nettiä pelkillä hakusanoilla eri lainanantajien tarjouksia, ja yrittää vertailla niitä keskenään kymmeniä tietokoneen välisivuja auki. Lisäksi jos jokaiselle lainantarjoajalle lähettää erikseen detaljoidun hakemuksen, niin sähköpostiliikenne on tukossa. Ja ajankulu, lainahakemuksien täyttäminen vie tuntikaupalla aikaa.

Lainan kilpailutus

On olemassa toimijoita, joiden kautta lainoja voi kilpailuttaa. Riippumatta tarviiko lainaa autoon, remonttiin tai lomamatkaan, ja onko lainattava summa pieni tai suuri, niin Pynta on erinomainen yritys, jonka kautta lainoja voi kilpailuttaa yhdellä hakemuksella.

Kun yksi hakemus on täytetty, niin saat tarjouksen useammalta eri luotonantajilta. Sen jälkeen voi helposti vertailla mikä tarjous on juuri itselle se sopiva. Aikaa ja hermoja säästyy reippaasti ja saa parhaan tarjouksen.

Itse lainan kilpailuttaminen ei myöskään maksa mitään. Niin ikään se ei sido mihinkään, eli kuka tahansa voi kilpailuttaa lainan missä tahansa elämänsä tilanteessa. Joku laina voi sopia toiselle, mutta ei kolmannelle. Joku laina saattaa sopia juuri sen hetkiseen lainan tarpeeseen, mutta ei välttämättä johonkin toiseen elämän tilanteeseen.

 

Korko

Lainan korkoihin vaikuttaa lainan suuruus ja lainan takaisinmaksuaika. Lisäksi korkoon vaikuttaa lainan kuukausittainen takaisinmaksuerä. Monissa lainoissa on eri korkoja ja muita ehtoja, joista voi olla todella vaikea saada kokonaiskuvaa.

Siksipä lainan kilpailutus antaa kattavan kuvan korkokuluista ja paljonko laina konkreettisesti maksaa rahana.

 

Lainojen yhdistäminen

Joskus saattaa käydä niin, että maksettavaksi on kertynyt useampia pieniä tai keskisuuria lainoja. Jokaisesta joutuu maksamaan erikseen korkoa ja näin ollen lainojen kustannukset saattavat nousta kuukaudessa hyvinkin korkeaksi. Tämä kaikki raha on tietenkin pois jokapäiväisestä käytettävissä olevasta talouskassasta. Huonoimmassa tapauksessa koko kuukausittainen palkka voi huveta useiden eri lainojen kuukausimaksuihin. Stressaavaa.

Niin ikään jos eteen tulee yllättävä tilanne, että tarvii lisää lainaa, niin tulevaan lainan tarpeeseen voi vaikuttaa kielteisesti se, että henkilöllä on useita pieniä lainoja. Tässä tilanteessa lainat kannattaa siis yhdistää. Toimittaja Aki Virtanen sanoo:

– Pienten luottojen ja lainojen lisääntyessä voi olla hyvinkin järkevää kerätä useita lainoja yhteen yhdeksi lainaksi ja näin saada tälle yhdelle lainalle lainan ottajan kannalta parempi korko.

 

Millaisia vaatimuksia lainalle edellytetään?

Yleensä lainahakemuksen perustana on muutama perusseikka, joilla pyritään määrittelemään saatava laina.

Luottoyhtiöt tekevät luottokelpoisuusarvioinnin, jossa tarkastellaan onko henkilöllä esimerkiksi mahdollisesti aikaisempia maksamattomia lainoja. Pieni maksuhuomautusmerkintä ei välttämättä ole lainan saannin este, jos laina on muuten maksettu takaisin.

Lisäksi lainanhakijalta kysytään tuloja. Myös ikä voi vaikuttaa lainan saantiin. Pääsääntöisesti lainaa voivat hakea kaikki 18-vuotta täyttäneet henkilöt, mutta joissakin tapauksissa lainan saannille voidaan vaatia 20 vuoden ikä. Tämä riippuu paljon lainan suuruudesta ja monista muistakin tekijöistä.

Niin ikään lainan hakijan pitää olla ollut kirjoilla maassa tietyn ajan ennen kuin lainaa voi saada. Tähänkin vaikuttaa tietenkin lainan suuruus ja muut tekijät.

 

Yhteenveto

Kun teet lainan kilpailutuksen Pyntan kautta, niin sille on olemassa useita etuja:

– Saat paremman ja pienemmän koron kuin jos hakisit summassa lainaa kilpailuttamatta sitä. Voit rauhassa tutkia eri luottoyhtiöiden korkoja ja muita mahdollisia kuluja.

– Opit tuntemaan eri luotonantajia, eri lainatyyppejä ja muita lainaan liittyviä asioita, joista on hyötyä tulevaisuudessa.

– Pyntan kautta luottoa tarjoavat luottoyhtiöt on arvioitu monilla eri mittareilla ja ulkopuolisten tahojen toimesta luotettaviksi ja jouheviksi lainan tarjoajiksi.

– Lainan hakeminen on helppoa ja tehtäväksesi jää päättää, että mikä laina on sinulle juuri sopiva.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments