Nicolai Sennels: Miksi islamilainen maailma ei kehity?

Ramadan loppui viikolla ja sen kunniaksi lienee aika julkaista uudelleen tanskalaisen psykologin Nicolai Sennelsin muutaman vuoden takainen artikkeli ”How Islam managed to stay medieval for 1400 years”. Sennels on työskennellyt tanskalaisissa vankiloissa haastatellut uustanskalaisia muslimivankeja.

Kun lähes kaikki kulttuurit ovat kehittyneet primitiivisistä ja keskiaikaisista kulttuureista demokraattisiksi ja tasa-arvoisuuteen pyrkiviksi yhteiskunniksi, niin yksi kulttuuri onnistunut pitäytymään brutaaleissa ja jälkeenjääneissä traditioissa, sekä arvoissa, jotka kumpuavat 1400 vuoden takaa. Tänäkin päivänä useimmat muslimit elävät niiden arvojen ja periaatteiden mukaan, jotka voidaan jäljittää aavikolla elävien kantaisien lähteille, aikaan, jolloin heidän uskonsa perustaja eli.

– Kun tutustuu muslimiperheen ja yhteiskunnan elämään, on se kuin aikamatka Muhammedin aikaan. Siellä löytyy kauhistuttavia lakeja ja traditioita, jotka ovat täysin epähumaaneja, ja joiltakin osin jopa rikollisia. Mutta jostain kumman syystä meidän humaani länsimainen yhteiskuntamme hyväksyy tällaisen, Sennels sanoo.

Kun ei–muslimit tiedemiehet keksivät päivittäin parantavia lääkkeitä, löytävät universiumin rakennuspalikoita, kun länsimaiset ihmiset ja poliitikot ovat rakentaneet humanistisen, rikkaan ja vapaan yhteiskunnan, niin useimmat islamilaiset yhteiskunnat edelleen amputoivat jäseniä pikku varkauksista, kivittävät naisia ja homoja, kieltävät ihmisten sananvapauden ja demokratian, eivätkä ole saavuttaneet yhtään mitään mitä tulee luonnontieteisiin, ihmisoikeuksiin tai vaikkapa rauhaan.

Mitkä ovat nämä kulttuuriset tekijät jotka tekevät sen, että muslimit ovat jämähtäneet 600- luvulle?

Uskonto

Lähes kaikki muut uskonnot antavat kannattajilleen luvan tulkita pyhiä kirjoituksia, joka tekevät tällaisista uskonnoista suhteellisen sopeutuvaisia vuosisataisiin oikeuksiin; ihmisoikeuksiin ja individuaalisiin tarpeisiin. Kun taas islam kategorisoi ne muslimit luopioiksi, jotka eivät ota koraania kirjaimellisesti. Ja islamin sharia–lain mukaan petturin palkka on kuolema. Näin ollen sharia- laki tekee sen, että islamilaiset yhteiskunnat eivät koskaan kehity moderneiksi ja humanistisiksi yhteiskunniksi.

Sillä faktalla, että muslimi, joka kieltää koraanin maailmankuvan ja siitä seuraavalla rangaistuksella, on suora seuraus, että tieteelliset faktat, jotka ovat vastaan koraanin naivia ja lapsellista maailmankuvaa, pidetään yhä yllä kulttuurisen painostuksen johdosta.

Tämä yhdessä suunnattoman sisäsiittoisuuden kanssa; 70 % pakistanilaisista, 45 % arabeista ja vähintään 30 % turkkilaisista avioituvat serkkunsa kanssa ja tätä on jatkunut useita sukupolvia. Tästä on seurannut se, että islamilaisen maailman osuus maailman tieteellisistä tutkimuksista on vain murto-osa. Esim. Nobel–palkinnon saajina muslimit ovat aivan selvästi aliedustettuina. Arabiaksi on käännetty viimeisen tuhannen vuoden aikana vähemmän kirjoja kuin espanjaksi yhdessä vuodessa.

Islamissa usko arvotetaan korkeammalle kuin keksinnöt ja kehittyneet systeemit, joilla helpotetaan kärsimyksiä ja jotka johtavat suurempaan ymmärrykseen universiumin rakenteesta ja ihmisten potentiaalisista mahdollisuuksista.

Lapsen kasvatus

Toinen vahva puolustusmekanismi islamilaisessa maailmassa on lasten kasvatus. Jokaisen lapsen yllä leijuu alituinen väkivallan ja kuoleman uhka, jos hän vain rohkenee valita toisenlaisen elämäntavan kuin esivanhempansa. Olkoonkin, että vanhemmat antavat lapsensa valita oman uskonsa – tai eivät – niin toiset muslimit omistautuvat tällaisten ihmisten tappamiselle.

Väkivallan laajuuden kirjo ja jopa kidutus islamilaisessa maailmassa, päivittäiset kauhistuttavat teloitukset ja jäsenten amputoimiset, kivitykset jne jne pitävät huolen siitä, että musliminuoret eivät uskalla kyseenalaistaa yhtään mitään ja he pitäytyvät sharia–lain määräämissä tavoissa. Koraanin haditeissa on lukuisia lupauksia helvetillisestä elämästä henkilölle, joka rohkenee tehdä Muhammedin käskyjä vastaan ja tämä pelottaa ihmisiä niin paljon, että he eivät uskalla jättää kulttuuria, joka sortaa heitä.

Muistan selvästi, kuinka vankilassa useimmat muslimivangit, joiden kanssa työskentelin, kadottivat kaiken myötätunnon kun kerroin, että en usko Allahiin.

Kun lapsi kasvaa seuraamaan samaa kaavaa kuin vanhempansa, niin he ovat useimmat aivan turtia islamin väkivaltaisimmille kirjoituksille, josta seuraa, että monet ovat tikittäviä pommeja missä ikinä asuvatkaan.

Avioliitto

Muhammedin opetukset, että musliminainen voi avioitua vain muslimimiehen kanssa – useimmiten oman verisukulaisen kanssa – vahvistaa edelleen kulttuuria, jossa miehet ovat vastaan ulkoisia vaikutuksia. Koska vaimoja pidetään kuin orjina, eivätkä he voi karata uskonnosta ja usein väkivaltaisia miehiään, jää heille vain vähän vapautta ja oikeuksia. Jos he karkaavat tai haluavat avioeron, tulevat he useimmissa tapauksissa puukotetuiksi perheensä toimesta. Väkivaltaisilla isillä on oikeus lapseensa.

Koska vaimot kategorisoidaan hylkiöiksi ja heillä ei ole useimmiten mitään koulutusta tai oikeutta koulutukseen, niin heillä on hyvin rajalliset mahdollisuudet elättää itse itsensä. Ja jos joku vahingossakaan loukkaa ”perheen kunniaa” joutuu tällainen nainen elämään lopun elämäänsä kuolemanpelossa.

Lähes kaikki musliminaiset elävät siis uhkauksien alla ja pakotettuja ”ottamaan vastuunsa” ja jatkamaan edelleen islamilaista kulttuuria, vaikka siihen kuuluu monia naisvihamielisiä piirteitä. Avioliiton säännöt pitävät sen huolen, että ei–muslimilla ei ole asiaa perheeseen.

quran-writing-34479772-500-333

 

Viha ei- muslimeja kohtaan

Yksi perusprinsiippi islamissa on viha ja ei–muslimien vahingoittamisen halu. Koraani ja islamilaiset kirjoitukset ovat täynnä propagandaa meitä länsimaalaisia kohtaan, joissa kuvaillaan hienoin sanakääntein kuinka terrorisoida, vahingoittaa ja tappaa ateistit ja muiden uskontojen edustajat. Ei–muslimien demonisoimista voi verrata jopa sotapropagandaan, jota vihollisesta levitetään hallitusten ja saarnaajien välityksellä, jotta saadaan pois ne psyykkiset esteet, jotka muutoin estäisivät attentaatit vastustajaa kohtaan. Ei siis ole yllättävää, että muslimeja kielletään ottamasta ei–muslimia kaveriksi.

Näin ollen muslimin on pidettävä tietty etäisyys toisen kulttuurin ihmisistä, islam estää kannattajiaan siltä vaikutukselta, että inspiroituisivat meidän vähemmän barbaarista kulttuuristamme.

Etninen ylpeys

Yksi kulttuurin psykologisista tekijöistä, jotka mahdollistavat islamilaisen kulttuurin kehittymättömyyden globaalissa maailmassa on muslimien etninen ylpeys. Siitäkin huolimatta kuinka naurettava ja kiusallinen islamilainen kulttuuri voi olla, ovat muslimit ylpeitä ollessaan muslimeja ja islamin kannattajia.

Islamin mukaan on muslimien tehtävä dominoida muita ihmisiä ja me olemme niin mitättömiä, että tarvitsemme vain ikuisen helvetin tulen.

Kun työskentelin vankilassa psykologina, kuulin, kuinka muslimivangit kertoivat heidän ei–muslimiuhreistaan. Heidän uhrinsa olivat aina ei–muslimeja, paitsi jos se koski naisia tai erityisiä jengejä. On olemassa todella vakavaa ja laajaa rasismia ei- muslimeja kohtaa muslimien taholta.

Kulttuurinen kehitys

Islamilaisessa kulttuurissa on siis useita itsepuolustusmekanismeja, jotka estävät kannattajiaan saamasta vaikutteita ei–muslimien arvoista. Samaan aikaan kun länsimaalaiset isänmaastaan, kulttuuristaan tai uskostaan ylpeät ihmiset leimataan rasisteiksi, nationalisteiksi tai suvaitsemattomiksi.

Samaan aikaan kun meillä länsimaalaisilla on pitkä traditio suvaitsevaisuudesta ja avoimuudesta, ammutaan se alas  vasemmiston, medioiden, EU:n ja YK:n toimesta liputtaen monikulttuurisuuden agendaa. Tällainen kulttuurinen kehitys voi mennä eteenpäin vain yhdellä tavalla: islam jämähtää paikoilleen sinne missä se on ja lännen on vetäydyttävä takasin keskiaikaiseen pimeyteen, jossa sananvapautta ja tieteitä ei hyväksytä uskovaisten muslimien dogmeja ja herkkyyttä ajatellen.

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nih

Islamilainen maailma on samassa tilanteeessa kuin ns. kristillinen maailma keskiajalla jolloin uskonnot rajoittivat tavallisten ihmisten elämää ja tukahduttivat muunlaisen ajattelun väkivallalla ja pelolla. Väitän että ihmiskunta matkaisi jo laajemmin esim. avaruudessa jos ihmiskunta olisi saanut kehittyä ilman uskontoja ja sen rajoituksia ja ilman polttorovioita, joilla oli vahva psykologinen vaikutus omaan ajatteluun. Myös venäjän kehitys on samaa, mutta siellä uskonto on korvattu bolsevismilla ja myöhemmin auktoritäärisellä diktatuurilla, jolla tukahdutetaan yksilön ajattelu ja omatoimisuus.Jäljelle jää pieni piiri joka kerää hyvinvoinnin ja valtavat rikkaudet esim. luonnonvaroista ja tämä pieni piiri käyttää aseenaan samaa pelottelua ja väkivaltaa asemansa turvaamiseksi kuin islam.

Minä

Musklimit ovat uskontonsa alistamia ja siksi mikään ei voi kehittyä, etenkkään älli.

Islamhan vaatii täydellistä alistumista uskonnolle, joka käytännössä tarkoittaa enimmäkseen alistumista mullahien yms. mielivallalle.

Tommy the Who

Hieno kirjoitus ja niin totta kuin vaan olla voi.

jorma

Missä islam, siellä ongelma.

Juttis Africanus

”Käänteisen kehitysavun” eli Kelaperäisen maahanmuuton seurauksena ne ongelmat leviävät tänne Suomeenkin.

Lopulta ruuti alkaa palaa…

Yhden miehen show

Islam on täysin erilainen kuin muut valtavirtauskonnot. On käynyt ilmi että muslimit eivät ole integroitavissa länsimaihin. He eivät elä kanssamme vaan ohellamme. Ruotsi on työntänyt kaikki ylimääräiset rahansa muslimien integrointiin viimeiset 35 vuotta, mutta he eivät integroidu. On tehtävä johtopäätös ja johtopäätöksen jälkeen ratkaisuehdotus.

Washbrush

Olen miettinyt monesti, mihin punavihreät pyrkivät maahanmuuttomieltymyksillään..

Eikö jo ole selvinnyt?

Anarkiaan ja sekasortoon. Mutta tätä ei tarvis vihervasnainen tajua vaan vain puolueiden johto, koska tekee tuhojaan tieten tahtoen jossain psykoosissa ja kannattajiaan sumuttaen.

Juttis Africanus

Koska myös kepu ja kokoomus ovat juonessa mukana, niin taustalla on jotakin tällaista:
https://um.fi/agenda-2030-kestavan-kehityksen-tavoitteet

Ikävä kyllä suurin osa noista hyvistä tavoitteista on aivan liian epäuskottavia.

Pää olkapää peppu

Yksi vastaus on esim afrikansavanni komissaari urpulaiselta, että geenejä pitää rikastaa. Muun rikastuksen ohella. Ja kyllähän niitä partalapsia sitten käytettiinkin esim päiväkodeissa jne tsekkaamassa morsiamia.

Petturien Kermaa

Urpilainenhan näytti meille muille mallia ostamalla itselleen ihan oman aidon afrikan ihmelapsen jota hemmotella ja näyttää kylillä. Se kertoo Urpilaisesta kaiken. Sairas ihminen.

Piikivi

Lisäksi Urpilainen vois ottaa kehitysmaalaisen miehen, niin vois ihan itse niitä geenejä rikastaa

Sam Colt

Sillä on jo mies ja adoptiopentu. Se ei rikasta mitään geenejä, vaan sabotoi veronmaksajia.

Antti Siimeks

Ei luteiden kanssa voi elää, ne imevät sinut kuiviin eivätkä lopeta lisääntymistään ikinä. Luteet eivät ole hyödyksi muille mitenkään, ainoastaan itselleen. Luteiden lisääntymistä voi estää ainoastaan lopettamalla niiden ruokkiminen sekä lopettamalla niiden levittäminen. Ensin on myönnettävä että itsellään on ludeongelma, vasta sitten voidaan torjuntaan ryhtyä. Se vaatii selkärankaa, tunnollisuutta sekä motivaatiota. Itkevä ludenaaras nälkäisine ludelapsineen ei ole avun tarpeessa, vaan kusessa. Ongelmaa ei ratkaista viemällä ludeperhe naapuriin syömään ja lisääntymään.

monsieursoiro

Ja siksi koska Suomessa loisii karvahattukäännynnäisiä jihadismiaan julistaen
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17425631/oulun-tauti-leviaa—onkohan-asialla-taas-kamelikuskit#comment-114336057

Risto Jääskeläinen

Islamin kieltäminen rasistisena voisi olla paikallaan?

Qroquius Kad

Slovakiassa islamilaista seurakuntaa ei hyväksytä uskonnolliseksi yhdyskunnaksi, toisin kuin kaikkia muita uskontoja tunnustavat.
Sen katsotaan olevan enemmän poliittinen kuin uskonnollinen oppijärjestelmä, ja vain negatiivisella tavalla.

Sieltä sopisi ottaa mallia, samoin kuin kielipolitiikasta:
Slovakia on suunnilleen Suomen kokoinen maa ja siellä on ruotsinkielisiämme vastaavan kokoinen unkarinkielinen vähemmistö, samanlaisista historiallisista syistäkin vieläpä.

Mutta Slovakiassa unkari on vain paikalliskieli:
unkarinkielisillä on oikeus saada julkiset palvelut unkariksi asuinalueellaan, muualla puhukoot slovakiaa, eikä slovakkilapsia varsinkaan pakoteta opiskelemaan unkaria!

Anonyym

Opettele ulkomaankieliset sanat oikein… Ei se ole rasistinen. Fasistinen on se toinen muotisana, joka tuohon sopii.

Valtsu

Sehän se on, kun koraani on saatu kuulemma suoraan jumalalta, niin ei siihen mitään keskustelun varaa jää. Jos kirjassa lukee, että nainen on miehen palvelija, niin sitten näin on.

Lähinnä ihmetyttää suvaitsevaiston kyky olla huomaamatta asiaa.

Tyrsky

”Miksi islamilainen maailma ei kehity?”
Kumma otsikko. Tietenkin syöpä kehittyy.

Naurettavia Gorilloja

Ei sen tarvitse kehittyä. Islamin koko tarkoitus on että kaikki miehet saavat pillua. Rumat, läskit, haisevat, väkivaltaiset, pienimunaiset, käyrämunaiset, vanhat ja sairaat. Kaikki miehet ovat OIKEUTETTUJA saamaan pillua. Pillua vaaditaan jo 9-vuotiailta. Naisilla ei ole asiaan mitään sanomista. Bonuksena ja pikku porkkanana niin ”marttyyri” joka tappaa muita, saa (kuten arvasitte) PILLUA paratiisissa. Ihan perkuleesti pillua. Koko islam perustuu vain ja ainoastaan nussimisen tarpeeseen. Kaikki muu, rukoilu, ramadan ja semmoiset vitun paskat turhakkeet ovat vain taustatoimintaa, tekopyhyyttä. Ollaan keksitty silleen aktiivista kerhotoimintaa koko pillukultin ympärille ettei se näyttäisi niin härskiltä.

Ohmygod

Kulttuuriin kuuluu kyllä poikienkin hyväksikäyttö.

Moonman

Ikävä tosiasia, ettei luonto välitä kulttuurien kehittyneisyydestä tai älystä, vaan elinvoimasta. Pitämällä naiset omaisuutena barbaarit lisääntyvät räjähdysmäisesti samalla kun me näivetymme ja katoamme koska tasa-arvon nimissä on niin tärkeää että naisilla on pyhä oikeus tehdä mitä huvittaa ja viettää turhaa hedonistista elämää. Ei voi olla tervettä kulttuuria ilman sosiaalista sitovuutta.

Kukavaan

Tässä linkki kirjoitukseen, jossa kerrotaan, miten islam ylläpitää itseään. Lyhyesti… tämä ideologia pysyy elossa pelotevaikutuksensa avulla. Ihmiset alistuvat.

http://islamsfatalflaw.blogspot.com/2009/01/why-islam-is-different.html

Jones

Kuulostaa aivan juutalaisuudelta, kipa on vain isompi.

Brutalismi tappaa ilon

Miksi islamilainen maailma ei kehity? Miksi venäläinen maailma ei kehity vaikka monella on koulutusta ja IQtä?

Samasta syystä eli johtuen siitä että vapaus puuttuu, ihmisiä alistetaan, ihmiset pelkäävät, vääristä mielipiteistä saa vankilaa, kuolemantuomion tai vaan häviää jonnekin.

timo

Amen.