Pohjanmaan poliisilla haikean hoosiannan viikonloppu

Päihtymyksen johdosta poliisin suojissa oli viikonloppuna 34 ihmistä ja rikosperusteisesti kiinniotettuja oli 27 henkilöä. Liikenteessä ylinopeudet pistivät silmään.

Pohjanmaan Poliisi osallistui valtakunnalliseen nopeusvalvontaan viikonlopun aikana ja etenkin sunnuntain vastaisena yönä mitattiin suuria ylinopeuksia Etelä-pohjanmaan alueella. Poliisi määräsi useita ajo-oikeuden haltijoita väliaikaiseen ajokieltoon ylinopeuksien vuoksi. Suurin ylinopeus todettiin kantatiellä 67 Ilmajoella, jossa kaksi henkilöautoa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ajoi poliisipartion tutkaan 185 km/h alueella, jossa suurin sallittu nopeus on 80 km/h.

Viikonlopun aikana tavoitettiin 18 rattijuopumusepäilyä, joista kuusi kappaletta törkeitä rattijuopumuksia. Kuljettajista kuusi epäillään käyttäneet huumaavia aineita. Pahoinpitelyjä kirjattiin 14 kpl, joista viisi tapahtui yksityisasunnossa, yksi ravintolassa ja loput yleisellä paikalla. Törkeitä pahoinpitelyitä kirjattiin kaksi kappaletta viikonloppuna.

Moottorikulkuneuvon käyttövarkauksia tuli tutkittavaksi kaksi kappaletta, Vaasassa ja Pietarsaaressa. Pietarsaaren epäillyt autovarkaat tavoitettiin anastetun auton kanssa Etelä-Pohjanmaan puolelta ja tekijät otettiin kiinni.