Klassinen rahansiirtopetos Etelä-Savossa

Yhdistykseltä epäillään huijatun tuhansia euroja väärennetyn sähköpostin avulla. Asia tuli poliisin tietoon eilen 24.4.2023.

Etelä-Savolaisen yhdistyksen maksuliikenteestä huolehtivalle rahastonhoitajalle oli lähetetty yhdistyksen puheenjohtajan nimissä sähköposti, jossa rahastonhoitajaa pyydettiin suorittamaan tuhansien eurojen maksu toiselle pankkitilille.

Maksun suoritettuaan rahastonhoitaja oli alkanut epäilemään asian oikeellisuutta ja otettuaan yhteyttä yhdistyksen puheenjohtajaan, oli selvinnyt ettei hän ollut tällaista sähköpostia tai toimenpidepyyntöä lähettänyt.
Rahastonhoitaja oli ollut asiasta välittömästi yhteydessä pankkiin, mutta siirtoa ei oltu ehditty enää pysäyttää.

Poliisi tutkii asiaa petoksena ja muistuttaa että edellä mainitun kaltaiset rikokset ovat nykyaikana valitettavan yleisiä.

Myös sähköpostitse lähetettävien rahansiirtoa koskevien viestien suhteen kannattaa olla valppaana, sillä viestin lähettäjä on helposti väärennettävissä. Jos vastaavanlaisessa tilanteessa herää vähäinenkin epäilys petollisesta toiminnasta, kannattaa varmistua sen oikeellisuudesta vaikka soittamalla viestin lähettäjälle.