Ano Turtiainen: Maapallo on litteä

Flättärillä tarkoitetaan teoriaa, jonka  mukaan maa ei ole pallo vaan lätty. Oletko itse ns. flättäri ja tuhoat kaiken nykytieteen, vai oletko itse tutkinut asiaa?

Kaikki nämä teoriat voidaan olla huomaamatta.

Fysiikan lait

Fysiikan lait ovat voimassa kaikkialla maailmankaikkeudessa. Niitä ei ole rajoitettu pelkästään ihmisen käsittämään maahan tai muihin tiettyihin paikkoihin. Tämä perustuu siihen, että fysiikan lait ovat luonnonlakien mukaisia ilmiöitä, joita esiintyy kaikkialla maailmankaikkeudessa. Vaikka tiettyjen fysiikan lakien soveltamiseen tarvittavat olosuhteet voivat vaihdella eri paikoissa, nämä lait ovat kuitenkin universaaleja ja niitä voidaan soveltaa kaikkiin fysikaalisiin ilmiöihin, jotka esiintyvät missä tahansa maailmankaikkeudessa.

Jos esimerkiksi painovoima poikkeaa maapallon painovoimasta kuusta, niin kyse on siitä, että kuun painovoimaan vaikuttaa muitakin fysiikkaan liittyviä tekijöitä, jotka eivät välttämättä vaikuta maapallon pinnalla. Toisin sanoen kuun painovoima on ihan sama fysiikan lakien alaisuuteen kuuluva ilmiö kuin maassakin.

Fysiikan lait ovat keskeisiä monissa tieteenaloissa, ja ymmärtäminen siitä, että ne ovat voimassa kaikkialla maailmankaikkeudessa, auttaa meitä paremmin ymmärtämään ja selittämään monia ilmiöitä ja tapahtumia ympärillämme.

 

Litteä maapallo?

Yksinkertaisesti sanottuna, maapallo näyttää tasaiselta pienellä alueella. Kun seisoo Pohjanmaan aakeilla, niin maapallo näyttää litteältä. Tämä on ollut aikoinaan hyvin luonnollinen reaktio. Jos katsot laajempaa aluetta, huomaat, että maa on kaareva. Tämä kaarevuus voidaan havaita esimerkiksi merissä ja valtamerissä, joissa horisontti näyttää kaarevalta.

Lisäksi, kun seuraa auringonlaskua, huomaa, että aurinko laskee taivaanrannan alapuolelle, mikä viittaa siihen, että maa on kaareva. Jos maa olisi tasainen, aurinko vain katoaisi suoraan horisontin taakse.

Tämän lisäksi, astronautit, jotka ovat nähneet maapallon avaruudesta, ovat vahvistaneet sen pyöreän muodon. Joten, vaikka se voi vaikuttaa vaikealta ymmärtää, maapallo on todella pyöreä!

Wöö, ihminen ei ole käynyt avaruudessa?

Vaikka vain hyvin pieni osa ihmiskunnasta on päässyt fyysisesti avaruuteen, on olemassa paljon todisteita siitä, että maapallo on pyöreä. Esimerkiksi satelliittikuvat, jotka on otettu avaruudesta, osoittavat selkeästi maapallon pyöreyden. Samoin auringonlaskut, joita nähdään horisontissa, eivät olisi mahdollisia, jos maapallo olisi tasainen. Myös varhaiset merenkulkijat huomasivat, että kun he purjehtivat pois rannikolta, horisontissa näkyvä maisema muuttui hitaasti ja lopulta katosi näkyvistä. Tämä oli vahva todiste siitä, että maapallo ei ollut tasainen.

Onko mitään faktaa sille, että maapallo olisi tasainen lätty?

Ei ole olemassa tieteellistä tai empiiristä näyttöä siitä, että maapallo olisi tasainen lätty. Maan pyöreydestä on olemassa runsaasti todisteita, kuten satelliittikuvia, avaruuskuvia ja erilaisia mittauksia, jotka osoittavat sen olevan pallonmuotoinen. Myös historialliset ja nykyaikaiset merenkulkijat ovat käyttäneet maan pyöreyttä navigoinnissaan menestyksekkäästi. Lisäksi on olemassa useita selityksiä sille, miksi maapallo näyttää tasaiselta pienellä mittakaavalla, kuten ihmisen havaintokyvyn rajoitukset.

Voiko maapallon pyöreys olla salaliitto?

Maapallon pyöreys on tieteellisesti todistettu asia, ja sen todistaminen on mahdollista monin eri tavoin, esimerkiksi satelliittikuvien avulla. Maapallon pyöreys on myös hyvin perusteltu monilla eri tieteenaloilla, kuten fysiikassa, matematiikassa ja geologiassa. Lisäksi, jos maapallo todella olisi tasainen, se aiheuttaisi monia ristiriitoja ja ristiriitaisuuksia monien muiden tieteiden, kuten lentoliikenteen ja merenkulun, toiminnassa.

Horisontti?

Kun seisoo rannalla tai tasaisella paikalla, horisontti näyttää kaartuvan ulospäin. Tämä on mahdollista vain, jos maapallo on pyöreä. Toisaalta, jos maapallo olisi tasainen, horisontti olisi aina suora linja. Tämä on yksinkertainen, mutta tehokas tapa havainnollistaa maapallon pyöreyttä.

 

Yleisesti ottaen ihmiskunnan historia on tullut melko pitkälle kuu-uskonnoista. Raamatussakaan ei missään sanota, että maa olisi litteä. Mutta pitäähän sitä aina jotain salaliittoja olla.
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments