Pelit ovat mukavaa ajanvietettä reissuilla

Olipa kyseessä sitten kotimaan matka tai reissu ulkomaille, niin ihmiset tykkäävät yleensä kierrellä katselemassa uusia paikkoja ja erityisesti ulkomailla tutustua uusiin kulttuureihin. Joillekin reissaaminen tarkoittaa myös rentoutumista rannalla tai omalla mökillä. Mutta mitä voisi tehdä silloin, kun sadepäivä yllättää tai aika pitäisi saada kulumaan lennolla tai junassa? 

Erilaisten pelien pelaaminen on mukavaa ajanvietettä oikeastaan milloin ja missä vain. Tämän päivän teknologia mahdollistaa pelaamisen puhelimella tai tabletilla, joiden lisäksi perinteisistä lautapeleistäkin on olemassa matkaversioita, jotka eivät vie juurikaan tilaa matkalaukussa. 

Mobiilipelit kulkevat näppärästi mukana missä vain

Digiaikaan siirtyminen on tuonut tullessaan älypuhelimet sekä tabletit, joiden kanssa pelien pelaaminen on mahdollista oikeastaan milloin ja missä vain. Monet sovellukset ja etenkin verkossa pelattavat pelit vaativat nettiyhteyden, mutta on toki olemassa sovelluksia ja pelejä, jotka eivät vaadi yhteyttä. Verkosta löytyy tänä päivänä valtava määrä erilaisia pelejä, joista jokainen voi löytää oman suosikkinsa. 

Nettikasinoiden suosio on viime vuosina kasvanut, ja niiden pelaamiseen ei välttämättä tarvita tietokonetta ollenkaan. Valikoima on valtava ja erilaisten sivustojen, kuten 

tervetuliaisbonukset.net, avulla voi saada harmitonta lisäjännitystä sadepäiviin tai muihin reissuhetkiin. Täysin kokemattoman tuskin kannattaa heti pokeripöytään istua, mutta erilaiset kolikkopelit tarjoavat mukavaa ajanvietettä. 

Läppäri reissussa tuo monia pelimahdollisuuksia

Monet saattavat ottaa myös kannettavan tietokoneen mukaan reissuun. Tämän päivän kannettavat ovat kevyitä, joten lisäpainoa niiden mukaan ottamisesta ei juurikaan koidu. Tietokone reissussa mukana mahdollistaa muun muassa työskentelyn, mikäli on sellaisessa roolissa, jossa lomallakin täytyy lukea sähköposteja tai olla työkavereihin yhteydessä. Nykyään on myös paljon ihmisiä, jotka reissaavat esimerkiksi ulkomailla pitkiä aikoja yhdistäen työn ja lomailun. 

Tietokone mahdollistaa verkossa pelaamisen aivan kuten mobiililaitteetkin, mutta mausteena on myös se, että tämän päivän teknologian ansiosta tietokoneella voidaan pelata myös konsolipelejä. Monet pelikonsolit on kehitetty niin, että myös tietokoneelta pääsee oman konsolin peleihin käsiksi. Pelien pelaaminen tietokoneella on helppoa niin yksin kuin yhdessä kavereiden tai perheen kanssa.

Perinteiset lautapelit tuovat lisäjännitystä pelaamiseen

Lautapelejä on pelattu jo useiden vuosisatojen ajan. Ne ovat hauskaa ja jännittävää viihdettä ja pelaaminen on mukavaa ystävien tai perheen kesken. Lautapelien pelaaminen tuo omanlaisensa tunnelman pelihetkiin, oli kyseessä sitten sadepäivän huvi tai illan hämärtyessä aloitettu pelisessio. 

Monet muistavat erilaiset lautapelit omasta lapsuudestaan ja helposti voisi ajatella, ettei isojen pelilautojen ottaminen mukaan reissuun ole järkevää. Tänä päivänä lautapelejä on kuitenkin saatavilla myös matkaversioina, jotka ovat huomattavasti alkuperäisiä pienempiä eivätkä vie juurikaan tilaa matkalaukussa. Kaikki tarvittavat pelilaudasta nappuloihin ja noppiin kulkevat siis kätevästi mukana minne tahansa. 

Mikäli lähdetään mökkeilemään tai reissataan kotimaassa autolla, niin lautapelien mukana kuljettaminen on vielä huomattavasti helpompaa. Vanhoja klassikoita saattaa myös löytyä jo valmiiksi mökin kätköistä. Osa lautapeleistä saattaa vaatia enemmän kärsivällisyyttä ja strategioiden kehittämistä, mutta hyvällä porukalla erilaiset lautapelit ovat loistavaa ajanvietettä. 

Muita perinteisiä pelejä reissulle mukaan

Mobiilipelien ja lautapelien lisäksi reissulle on erityisesti kokonsa ansiosta helppo ottaa mukaan vaikka ne perinteiset pelikortit tai tietopelikortit. Lisäksi on olemassa monia muita jännittäviä korttipelejä, jotka kokonsa puolesta sopivat mukaan otettavaksi mille tahansa reissulle. 

Pelikorttien lisäksi matkalle mukaan voi ottaa nopat, jotka mahdollistavat useiden erilaisten pelien pelaamisen. Vastaavasti erilaisista tietovisapeleistä voi reissuun ottaa mukaan pelkästään tietopelikortit, joiden avulla voi sitten arvailla reissussa vastauksia kinkkisiin kysymyksiin. Erilaiset sanapelit onnistuvat matkoilla ilman pelikorttejakin, sillä sanat voi kirjoittaa vaikka paperille tai avuksi voi ottaa erilaisia pelejä mobiilisovelluksista. 

Pelaaminen ei välttämättä aina vaadi mitään erityisiä tarvikkeita mukaan. Monet sanaleikit ja arvoitukset ovat helppoja pelata ilman kortteja, noppia tai pelilautoja. Lisäksi on olemassa vanhoja hyviä pelejä, kuten ristinolla ja laivanupotus, jotka eivät vaadi mitään muuta kuin paperia ja kynät. 

Pelejä helppo ostaa myös paikan päältä

Mikäli sattuu unohtamaan pelit matkalaukusta tai reissussa tulee miettineeksi erilaisia keinoja viettää aikaa porukalla, niin pelejä toki saa aina ostettua melkein mistä tahansa. Kotimaassa monien kauppojen hyllyiltä löytyy valikoimaa pelien ostamiseen. 

Myöskään ulkomailla ei tarvitse olla ilman pelejä, mikäli ne unohtaa pakata mukaan. Monet kaupat ulkomailla myyvät tuttuja lautapelejä, joita löytyy myös Suomesta sillä poikkeuksella, että ne todennäköisesti ovat englanniksi, joten niiden pelaaminen saattaa vaatia hieman kielitaitoa. Toisaalta tutuimpien lautapelien säännöt useimmat meistä muistaa ulkoa. Mikäli pelejä ei satu löytämään, niin jokaisessa turistikaupassa on todennäköisesti vähintään pelikortit ostettavissa, sillä ne tuntuvat olevan monille myös yksi vaihtoehto tuliaiseksi. 

Pelien pelaaminen loistavaa ajanvietettä missä tahansa

Tänä päivänä monet käyttävät mobiililaitteita paljon myös reissatessa. Onkin mukavaa vaihtelua, kun reissuun ottaa mukaan pelikortit tai lautapelin. Etenkin vieraillessa uusissa kohteissa tai ulkomailla aika kuluu nähtävyyksiä kierrellen mutta yleensä aina jossain vaiheessa tulee sellainen hetki, että aikaa jää myös pelaamiselle. Joskus tällainen hetki voi olla vaikkapa illallisen jälkeen, jos tuntuu että on vielä liian aikaista mennä nukkumaan.

Erilaiset pelit sopivat loistavasti niihin hetkiin, kun odotetaan vaikkapa lentokentällä lennolle pääsyä, tai miksei myös lentokoneessa, kun edessä on pitkä lento matkakohteeseen. Myös pitkällä junamatkalla on hyvä tilaisuus pelaamiseen, jolloin matkakin sujuu joutuisammin. Itse kohteessa voi myös sadepäivää viettää jossain kivassa ja viihtyisässä kuppilassa pelaamalla samalla kun nauttii kupillisesta kahvia. 

Viihdyttäviä pelihetkiä riittää mukaan otettavaksi paljon

Olipa kyse millaisesta matkasta tahansa, niin pelaaminen on loistavaa ajanvietettä. Monet pelit ovat helppoja ottaa mukaan kokonsa puolesta ja puhelimessa erilaiset sovellukset kulkevat näppärästi mukana automaattisesti. Ja olipa reissaamassa missä päin maailmaa tahansa, niin pelejä voi aina käydä ostamassa paikallisesta kaupasta mikäli niitä ei muista ottaa mukaan. Toisaalta hauskoihin ja viihdyttäviin pelihetkiin voi riittää myös oma mielikuvitus. 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments