Tunnelit ovat ratkaisu Helsingin keskustan liikenneruuhkiin

Olen ratkaissut Helsingin keskustan autoruuhkiin liittyvän ongelman. Kartalla hahmotelma.

Kuvio on hyvin yksinkertainen ja Tukholman keskustassakin on vähän samansuuntainen tunneliratkaisu. Katajannokalta, Olympia-terminaalista sekä Länsisatamasta lähtee ja tulee autotunneli, joka johtaa liikenteen Itä- ja Länsiväylälle.

Nämä alueet keskustassa ovat juuri niitä liikenteen vilkkaimpia solmukohtia. Länsisatama ja Katajannokka ovat aamuin illoin aivan tukossa, kun laivat tuuttavat satoja autoja ulos laivoista. Näin laivojen matkustajaliikenne siirretään maan päältä kokonaan tunneleihin.

Lisäksi maan alta ja alle voi olla joitakin ramppeja tunneleiden varrella, esimerkiksi jossain Hietaniemen kadun tienoilla ja Merihaassa.

Helsingin kaupunki saa käyttää ideaani aivan vapaasti ilman konsultointimaksua.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments