Lähipäivinä ylittyy 200 000 kuolleen venäläisen sotilaan raja

Ukrainan armeijan ylläpitämän laskurin mukaan lähipäivinä saavutetaan 200 000 kaatuneen venäläisen sotilaan rajapyykki. Mikä muu maa maailmassa katsoisi tämän olevan asia, jonka takia vetäytymistä harkittaisiin, mutta ei Sirppiliiteriä.

Tällä hetkellä kaatuneiden venäläisten sotilaiden määrä on vajaa 198 tuhatta sotilasta, joten 200 000 raja ylitetään lähipäivinä, sillä venäläisiä kaatuu noin 600-800 sotilasta per päivä.

Ukrainan armeijan ylipäällikkö Valeri Zaluzhnyi kertoi Ukraina Pravdassa, että, venäläisten kärsimät tappiot ovat sitä luokkaa, että se pysäyttäisi minkä muun tahansa maan hyökkäyksen, mutta ei Venäjää. Koska Venäjällä ihmishenki ei ole minkään arvoinen.

– Tällaiset tappiot saisivat minkä tahansa muun maan luopumaan jatkotoimista, tällaiset tappiot romahduttaisivat minkä muun maan tahansa. Neuvostoliitto päätti perääntyä Afganistanista kun siellä oli kuollut 15 000 neuvostoliittolaista sotilasta. Nyt Venäjän tappiot ovat monikymmenkertaiset, mutta Venäjä ei edes harkitse perääntymistä, Zaluzhnyi sanoo.

– Tästä voidaan vetää vain yksi johtopäätös: halvin asia mitä Venäjällä on, on ihmishenki. Sen halvempaa ei voi olla. Ukrainassa asia on päinvastoin. Ukrainassa ihmishenki on arvokkainta mitä voi olla.

Zaluzhnyin mukaan Ukrainan kansa on ilmiö, johon koko Ukraina perustuu. Toki Zaluzhnyi myönsi sen, että myös Ukraina on menettänyt paljon sotilaita. Ukrainan voiton perusta on kuitenkin kansan sankaruus, mutta myös kehittynyt tekniikka ja tehokkaammat laitteet, Zaluzhnyi sanoi.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments