Ukrainan antautumiskampanja Sirppiliiterin sotilaille tuottaa tulosta

Ukrainalla on ollut jo pitkään käynnissä kampanja ”Haluan elää”, jossa Sirppiliiterin sotilaille annetaan mahdollisuus antautua ja saada elää.

Yllä filmillä venäläinen sotilas neuvottelee droonin välityksellä antautumisestaan. Kaikki menee hyvin, tosin venäläiset sotilaat yrittävät tappaa antautujan loppuun asti.

Ukrainan lanseeraama kampanja on suunattu rintamalla oleville venäläissotilaille, jossa kerrotaan, että kaikki vapaaehtoisesti antautuvat saavat elää. Antautuneet saavat säädyllisen kohtelun, kolme ateriaa päivässä, sairaanhoitoa ja mahdollisuuden pitää yhteyttä sukulaisiinsa. Lisäksi luvataan mahdollisuus hakea turvapaikkaa Ukrainasta.

Viestissä sanotaan, että venäläisiä sotilaita kuolee urakkatahtiin, mutta jos haluaa elää, niin voi soittaa Ukrainan tarjoamiin puhelinnumeroihin, joissa kerrotaan miten antautuminen sujuu rauhallisesti.

Lisäksi venäläisille miehille annettaan vihjeitä miten välttää pakkovärväys rintamalle. Antautumisesta annetaan ohjeita, että tärkeintä on olla noudattamatta venäläisten upseerien ohjeita, mutta noudattaa seuraavia ohjeita:

– Soita numeroon ja seuraa ohjeita. Jos antaudut yksin, niin irrota lipas ja ripusta ase vasemmalle olkapäälle piippu alaspäin. Nosta kätesi ja pidä esillä valkoista lippua tai mitä tahansa valkoista ja huuda, että olet antautumassa. Kun lähestyt Ukrainan armeijan sotilaita, noudata heidän käskyjä.

– Jos antaudutte joukolla, niin riisukaa kaikki sotavarusteet. Laske aseesi ja siirry pois niiden läheltä. Lähetä ryhmäsi korkein johtaja neuvottelemaan ukrainalaisten kanssa. Neuvottelijan tulee olla aseeton ja liputtaa valkoista lippua.

Lisäksi mainitaan, että jos henkilö on ukrainalainen, joka on pakotettu Venäjän toimesta sotaan miehitetyllä alueella, niin tästä on kerrottava myös etukäteen. Jos antautuja ei ole tehnyt sotarikosta, niin armahdus taataan.

Ukrainalaiset antavat tupakkaa antautuneille. Jotka kertovat, että paniikkia pukkaa Venäjän puolella.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments