Kemikaalivanat ja lennot aiheuttavat taas panikointia

Nykyihmisten panikointi ja taipumus uskoa salaliittoihin on hämmästyttävää. Viime aikoina kemikaalivanat ovat taas saaneet uutta nostetta. Ruotsissa panikkia aiheuttaa kaukolämmön vuotoja etsivät lentokoneet.

Tukholman yllä öisin lentävä kaukolämmön vuotokohtia etsivä pienlentokone sahaa keväisin tiheää reittiä ees taas. Lentokoneita seuraavan Flightradarin mukaan lentokoneen reittii piirtyy kartalle kummallisena ilmiönä ja kuvana se näyttää tältä. Kuvat yllä ja alla.

 

Aikaisempina vuosina lentojen tarkoitus on tulkittu jotain kemikaalivanoja vastaavaksi tapahtumaksi, jossa kaupungin ylle kylvetään mitä mielikuvitus nyt sattuu keksimään; syöpää aiheuttavia kemikaaleja ja koronan aikaan lento liittyi koronaan. Totta kai. Koronan aikaa lentokone joko levitti koronaa tai jotakin mrna-juttuja.

Sosiaalisessa mediassa lennot aiheuttavat paskahalvauksen. Kuten yksi kirjoittaa, niin hän saa totaalisen paniikin viime aikaisten tapahtumien takia. Sotaa se tietää.

Lennoille on kuitenkin hyvin yksinkertainen selitys, mutta se ei poista panikoijien salaliittohulluutta. Lentokone on nimittäin varustettu lämpökameralla ja se etsii öiseen aikaan kaukolämpöputkiston vuotokohtia. Vaikka vastaus on yksinkertainen ja selvä, niin silti porukka uskoo johonkin aivan älyvapaisiin juttuihin.

Sama homma kemikaalivanoissa. Vaikka se on jo vanha juttu, niin se on viime aikoina saanut uutta kannatusta. Lentokoneet jättävät peräänsä ns. tiivistymisvanan, joka tarkoittaa sitä, että lentokoneen pakokaasujen sisältämä vesihöyry jäähtyy ja tiivistyy perässä tulevaksi vanaksi.

Vaikka selitys on hyvin yksinkertainen ja ymmärrettävä, niin siitä huolimatta tolloimmat uskovat vanojen tulevan ilmaan kylvettävästä kemikaalista. Miksi ilmaan kylvetään kemikaaleja, niin se riippuu taas kuinka kova mielikuvitus ihmisellä on.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments