Petosmies napsi reilu 200 000 euron saaliin

Vantaan poliisi tutkii laajaa petosrypästä, jossa yhden henkilön epäillään huijanneen 12 henkilöltä yli 200 000 euroa identiteettivarkauksilla ja sen avulla haetuilla lainoilla.

Teot ovat olleet melko suoraviivaisia petoksia. Aluksi tekijä on esiintynyt sijoittajana, jolla on kultakaivos taksi- ja virtuaalivaluuttasijoituksissa. Tätä kautta huijari on jollain tavalla saanut uhrien henkilöllisyydet ja pankkitunnussovellusten tiedot käyttöönsä. Näiden tietojen avulla tekijä on hakenut eri luottoyhtiöiltä eri suuruisia summia lainaa.

Uhrit ovat olleet luottokelpoisia ja siksi lainoja on saatu ulos isojakin summia. Kun rahat on saatu haltuun on tekijä pyrkinyt peittämään niiden alkuperää siirtelemällä rahaa ees taas pankkien välillä.

Kaiken kaikkiaan rahaa on saatu ulos reilu 200 tuhatta, josta pieni osa on saatu takaisin. Poliisi on pystynyt jäljittämään osan rahoista sijoitettuna virtuaalivaluuttoihin, mutta niiden takavarikoiminen on poliisille vaikeaa nykypäivänä.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments