Valtamedian hoitajamaskotti ei päässyt työharjoittelua läpi

@princess_aishah

Replying to @Isabell huhujen levittäminen on helppo levittää… mun on pakko tulee kertomaan että hän valehtelee #hoitaja #potilas #princessaishah #suomitiktok #tiktoksuomi

♬ original sound – IG_Princess Aishah

Valtamedian maskotilla kosahti. Hän nimittäin ei päässyt läpi hoitajan työharjoittelusta. Nyt pinnan alla muhii, milloin alkaa rasismisyyttely.

Prinsessa Aishah–nimellä esiintyvällä afrikkalaistaustaisella somejulkkiksella on satoja tuhansia seuraajia TikTokissa ja Instagramissa. Videoissa on kuvattu ”hoitajan arkea”. ”My day”-videoita, jotka ovat nykyään todella suosittuja. Tai eihän Aisha ole vielä hoitaja, vaan hoitajaopiskelija.

Iltapäivälehdet ottivat Aishahin maskotiksi ja alkoivat kirjoittelemaan naisen ajatuksia ikään kuin tosiasiana: Suomalaisen terveydenhuollon tulevaisuus on näissä käsissä, kannattaa tottua.

Videoilla Aishah kuvaa sairaalaa sisältä ja ihan potilashuoneisiinkin mennään. Lisäksi annetaan afrikkalaisia neuvoja mm. masennuksesta kärsiville ihmisille, että masennus-nimistä sairautta ei ole.

Monissa videoissa Aishah valittelee, että potilaat ovat rasisteja, kun haluavat suomalaisen hoitajan. Melko ymmärrettävää, sillä Aishahin suomen kielen taito ei ole kovinkaan hyvä ja ihan luonnollista on, että jos makaa sairaalasängyssä jalat paketissa, niin haluaa hoitajan puhuvan sellaista suomea, jota ymmärtää.

@princess_aishah

@Kelly Lip mutta olen sun oma Hoitaja 😂 et voi valitsee #hoitajat #potilas #princessaishah #suomitiktok #sinulle

♬ BIZCOCHITO – ROSALÍA

@princess_aishah

Proud Sairaanhoitajat 💙✨🇫🇮 #hoitajat #princessaishah #suomitiktok #tiktoksuomi

♬ KU LO SA (Speed up version) – Oxlade

Nyt Aishah siis ilmoitti, että hänen viiden viikon pituista työharjoittelujaksoa ei hyväksytty. Aishah jäi toisin sanoen luokalle. Mitään tarkempaa selitystä asialle ei anneta, mutta vihjaillaan rasismista ja rotuun perustuvasta yhden hoitajan sorrosta.

Kysyin asiaa tutulta hoitajalta, ja hänen mukaansa jos harjoittelujaksoa ei saa läpi, niin pitää olla suurin piirtein aivan tomppelin tasolla. Hän katsoi läpi muutaman Aishahin videon ja sanoi, että periaatteessa jo sillä, että saapuu työpaikalle ajoissa, ja tekee mitä pyydetään, niin sillä saa hyväksytyn arvosanan.

Mitkä voisivat olla syitä hylylle? Luultavasti puhelimen jatkuva räplääminen ja kuvaaminen sairaalan tiloissa. Syitähän voi olla monia, ja oikeaa syytä tuskin tullaan koskaan kertomaan. Mutta siitä voi olla varma, että iltapäivälehdet aloittavat lähipäivinä massiivisen rasistelukampanjan.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments