7 Kiinnostavaa Bitcoin faktaa

Bitcoin on maailmanlaajuisesti tunnettu kryptovaluutta alusta, mutta siitä on joitain faktoja, joita et ehkä tiedä. Katsotaanpa Bitcoin faktoja ja lukuja ymmärtääksemme paremmin tätä suosittua lohkoketju pohjaista kryptovaluuttaa.

Jos olet aloittamassa kryptokaupankäyntiä, sinun kannattaa myös harkita tietoa öljykaupasta käymällä osoitteessa https://oiltrader.app/. Se on hämmästyttävä online-kaupankäyntialusta saumattomaan kaupankäyntikokemukseen.

Bitcoin (BTC) on omalla tavallaan merkittävä ilmiö. Se osoitti, että on mahdollista saada käyttöön digitaalinen valuutta, joka ei ole riippuvainen pankeista tai hallituksista. Lisäksi Bitcoinia käyttävä lohkoketju tekniikka voi muuttaa toimialoja rahoituksesta terveydenhuoltoon. Tässä muutamia faktoja:

  1. Tuntematon luoja

Satoshi Nakamoto loi Bitcoinin vuonna 2009. Hän katosi Internetistä vuonna 2010, eikä kukaan ole kuullut hänestä. Kukaan ei tiedä, onko hän elossa vai kuollut, aivan kuten hänen henkilöllisyytensä on mysteerin peitossa. Ihmiset voivat tavoittaa Satoshin vain sähköpostitse ja verkkofoorumeilla. Hänen Bitcoin-lompakkonsa sisältää noin 980 000 Bitcoinia, mikä tekee hänestä yhden planeetan rikkaimmista ihmisistä.

  1. Maailma on menettänyt noin 20 % Bitcoinista ikuisesti

Krypto data yrityksen Chainalysisin mukaan noin 20 % Bitcoinista on kadonnut tai on saavuttamattomissa lompakoissa. Tämä luku tarkoittaa 3,76 miljoonaa BTC:tä (noin 190 miljardia dollaria).

Decryptin mukaan huippu kolikon anonyymi luoja Satoshi Nakamoto omistaa noin 1,1 miljoonaa BTC:tä. Yhteisymmärrys on, että Nakamoto ei koskaan enää koske noihin kolikoihin.

Valitettavasti jotkut ihmiset kuolivat jakamatta pääsyä Bitcoineihinsa, mikä muodosti toisen osan pois kierrosta jääneistä kolikoista.

  1. Yli 668 miljoonaa Bitcoin transaktiota on tapahtunut

Blockchain.comin mukaan 668 miljoonaa Bitcoin tapahtumaa on tapahtunut sen jälkeen, kun valuutan perustaminen vuonna 2009 alkoi. Syyskuun 25. päivänä 2021 tapahtui keskimäärin 265 714 tapahtumaa päivittäin. Teknologiaan investoiminen voi luottaa markkinointiisi, kun tapahtumat lisääntyvät jatkuvasti.

  1. El Salvador tunnustaa Bitcoinin lailliseksi valuutaksi

El Salvadorista tuli ensimmäinen valtio, joka otti Bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi 7. syyskuuta. Presidentti Nayib Bukele ilmoitti kiistanalaisen liikkeen aiemmin tänä vuonna Bitcoin Miamissa. Bitcoin täydentää, mutta ei korvaa Yhdysvaltain dollari maksua.

Hallitus lupasi, että jokainen kansalainen, joka avaisi kansallisen digitaalisen lompakon, saisi 30 dollaria, mutta monet salvadorilaiset ovat vastustaneet koko järjestelmää. Ja ympäristö- ja avoimuus syistä Maailmanpankki kieltäytyi avustamasta maata täytäntöönpanossa.

  1. Ensimmäinen kaupallinen Bitcoin tapahtuma oli pizza ostos

Laszlo Hanyecz antoi 10 000 BTC kahdesta Papa John’s pizzasta 22. toukokuuta 2010, arvoltaan noin 41 dollaria. Se oli ensimmäinen kaupallinen Bitcoin tapahtuma, jota nyt juhlitaan vuosittain Bitcoin Pizza päivänä.

Tuo 10 000 BTC:tä on arvoltaan yli 500 miljoonaa dollaria tämän päivän hinnoilla, miksi mahdollisesti tarinasta on tullut osa krypto valuutan kansanperinnettä.

  1. Louhijat luovat viimeisen Bitcoinin vuonna 2140

Louhijat voivat tuottaa vain 21 miljoonaa kolikkoa. Se on kolikon koodin ehto. Louhijat ovat tuottaneet noin 18,8 miljoonaa, vaikka, kuten yllä näimme, maailma on jo menettänyt osan.

Bitcoinin protokolla puolittaa määrän, jonka louhijat voivat tuottaa joka neljäs vuosi. Vaikka lähes 90 % kaikista mahdollisista Bitcoineista on jo liikkeessä, jäljellä olevien 2,2 miljoonan kolikon tuottaminen vie vielä 120 vuotta.

  1. Melkein 100,000 Bitcoin miljonääriä on olemassa

On vaikea sanoa, kuinka monta Bitcoin-miljonääriä – tai miljardööriä – on, koska lompakot ovat nimettömiä ja Bitcoinin hinnat vaihtelevat villisti. BitInfoChartsin mukaan tällä hetkellä on kuitenkin 98,180 osoitetta, jotka sisältävät BTC:tä vähintään miljoonan dollarin arvosta.

Forbes sisällytti Winklevossin kaksoset ja FTX:n Sam Bankman-Friedin 12 kryptovaluutta miljardöörin joukkoon vuoden 2021 miljardööri luettelossaan.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments