Bitcoin vs. Ethereum

Bitcoinin (BTC) jälkeen Ether (ETH), Ethereum-verkon ensisijainen kryptovaluutta, on toiseksi suosituin digitaalinen rahake. Etherin ja Bitcoinin vertailu on luonnollista, koska Ether on markkina-arvoltaan (markkina-arvo) toiseksi suurin kryptovaluutta.

Ether ja Bitcoin ovat samanlaisia: Kumpikin on digitaalinen valuutta, jolla voidaan käydä kauppaa verkkopörsseissä ja varastoida erilaisiin kryptovaluutta lompakoihin. Tällaiset rahakkeet ovat hajautettuja; eli mikään keskuspankki tai muu viranomainen ei myönnä tai säätele niitä. Molemmat käyttävät lohkoketjua, hajautettua pääkirjatekniikkaa. Siinä on kuitenkin lukuisia merkittäviä eroja.

Mikä Bitcoin tarkalleen on?

Bitcoin on kryptovaluutta tai virtuaalivaluutta, jonka Satoshi Nakamoto loi vuonna 2009. Ei tiedetä, oliko Satoshi yksilö vai ryhmä yksilöitä. Tästä huolimatta tämän virtuaalisen valuutan avulla ihmiset voivat siirtää ja vastaanottaa rahaa maailman laajuisesti. Kuten aiemmin mainittiin, maksut ovat salattuja. Bitcoinin merkittävin tekijä on, että se auttaa pitämään ihmisten identiteetit anonyymeinä lähetettäessä ja vastaanotettaessa rahaa.

Tiedämme, että he veloittavat palvelumaksun, kun suoritamme maksuja pankin kautta. Bitcoinilla on niukka tapahtuma maksu, mikä tekee siitä houkuttelevamman vaihtoehdon perinteisille sähköisille tapahtumille. Bitcoiniin sijoittaminen on myös tuottoisa mahdollisuus, jonka voit aloittaa Om Bitcoin 360 Ai kautta.

Mikä Ethereum tarkalleen on?

Vitalik Buterinin vuonna 2015 perustama Ethereum on kryptovaluutta, joka tarjoaa Ether rahakkeita. Ja tämä on sama kuin Bitcoinit Bitcoin-verkossa. Ihmiset käyttävät Etheriä luodakseen ja ottaakseen käyttöön hajautettuja sovelluksia, joiden taustakoodi on jaettu vertaisverkossa. Ja tämä eroaa perinteisestä sovelluksesta, jossa keskitetty palvelin tallentaa taustakoodin. Ihmiset käyttävät Etheriä myös maksaakseen palveluista, kuten laskenta tehon, joka vaaditaan ennen lohkon lisäämistä lohkoketjuun ja tapahtuma maksut.

Bitcoinin ja Etherin merkittävimmät erot

Bitcoin- ja Ethereum-verkot ovat hajautetun pääkirjan ja kryptografian periaatteilla; ne eroavat monella tapaa.

Todiste panoksesta vs. todiste työstä

Bitcoin käyttää todiste työstä (PoW) -nimistä konsensus protokollaa, jonka avulla verkkosolmut voivat sopia tallennetun tiedon tilasta ja estää tietyt verkkohyökkäykset. Syyskuussa 2022 Ethereum siirtyi todiste panoksesta (PoS) -järjestelmään, sarjaan toisiinsa yhdistettyjä päivityksiä, jotka tekevät Ethereumista turvallisemman ja kestävämmän. Jakamista käsitellään osana siirtymistä panoksen todistamiseen skaalautuvuus ongelmien ratkaisemiseksi, joista ihmiset jatkavat keskustelua vuoteen 2023 saakka.

Tarkoitukset

BTC ja ETH ovat molemmat digitaalisia valuuttoja. Etherin ensisijainen tavoite ei kuitenkaan ole vakiinnuttaa itseänsä vaihtoehtoiseksi rahajärjestelmäksi, vaan rahallistaa ja helpottaa äly sopimusten, dAppien ja muiden kuviteltavissa olevien lohkoketjuratkaisujen toimintaa.

Tulevaisuus

Ethereumin ekosysteemi laajenee nopeasti sen dApps sovellusten kasvavan suosion vuoksi sellaisilla aloilla kuin rahoitus (hajautetut rahoitus sovellukset), taide ja keräilyesineet (ei vaihtokelpoinen rahake, NFT), pelit ja teknologia. Skaalautuvuuden parantamiseksi Ethereum ottaa myös sirpaloinnin käyttöön joskus vuonna 2023.

Bitcoin on myös muuttunut, kun Taproot päivitys mahdollistaa älysopimukset. Toinen työn alla oleva projekti on Bitcoin Lightning Network, toisen kerroksen protokolla, joka aikoo siirtää tapahtumat ketjun ulkopuolelle verkon nopeuttamiseksi.

Mikä on ensisijainen sovellus ero Bitcoinin ja Ethereumin välillä?

Bitcoinin ensisijainen tarkoitus on toimia vaihtovälineenä ja arvon säilyttäjänä, vaihtoehtona perinteisille valuutoille. Ethereum on ohjelmoitava lohkoketju, jolla on sovelluksia eri aloilla, kuten De-Fi, älysopimukset ja NFT.

Mitä ovat jotkut yhtäläisyydet Bitcoinin ja Ethereumin välillä?

Ether ja Bitcoin ovat monella tapaa samanlaisia. Jokainen digitaalinen valuutta vaihdetaan verkossa ja tallennetaan kryptovaluutta lompakoihin. Molemmat ovat hajautettuja, eli ne eivät ole keskuspankin tai muun viranomaisen myöntämiä tai sääntelemiä, ja ne käyttävät lohkoketju tekniikkaa.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments