Ukrainan ote Bakhmutista pitää

Tuhottua Bakhmutia.
Venäjän palkka-armeijan Wagnerin johtaja Jevgenij Prigozjin väittää, että Wagner-sotilaat ovat ottaneet haltuunsa koko Bachmutin kaupungin, talo talolta ja aari aarilta.

Tämä on kuitenkin vain uhoa, sillä vaikka alueella käydään kovia ja raskaita taisteluja, niin Ukraina pitää kyllä kaupungin länsipuolta hallussaan. Bakhmutin rintamalinja menee suurin piirtein kaupungin halki menevää rautatielinjaa pitkin, mutta mitään tarkkaa rintamalinjaa ei ole olemassa ainakaan kaupungin keskustan tuntumassa. Kuva alla.

Ukraina on aiemmin vallannut alueita kaupungin etelä- ja pohjoispuolella. Prigozjinin väitteet ovat luultavasti samaa tasoa kuin Venäjän televisiossa kerrotaan, että Venäjä on ottanut puoli Ukrainaa haltuunsa. Eli mahdollista yksittäistä taisteluvoittoa liioitellaan.

Ukrainan armeijan mukaan se pitää hallussaan kaupungin länsiosia ja rajalinja menee jossakin kaupungin läntisellä lohkolla, mutta mitään kaupungin kokonaan valtaamista ei ole tapahtunut.

 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.