Malmön syksyisestä joukkoraiskauksesta tuomiot

Skånen hovioikeus korotti Malmön käräjäoikeuden tuomioita suurta julkisuutta saaneen ns. Kungsparkenin joukkoraiskauksen tiimoilta. Tuomilauselma on erikoinen.

Kyseessä on melko suoraviivainen puskajoukkoraiskaus, jossa nuorta ruotsalaista naista seurattiin, piiritettiin ja sen jälkeen raiskattiin väkivaltaisesti ja lopuksi ryöstettiin. Poliisin sattumalta paikalle saapuminen luultavasti pelasti naisen hengen, sen verran kiihkoissaan uusruotsalaiset raiskaajat olivat, että henki oli löyhässä.

Nainen oli viime vuoden lokakuussa iltahämärissä matkalla kotiin päin kun hän oli keskustassa sijaitsevassa Kungsparkenissa. Tällöin nainen huomasi, että viisi-kuusi miestä seurasi häntä ja ottivat välimatkan nopeasti kiinni. Ainakin yksi miehistä laittoi kätensä naisen olkapäille samaan tapaan kuin rakastavaiset tapaavat kävellä. Tilanne oli ahdistava ja lopulta miehet piirittivät naisen.

Seuraavaksi naista lyötiin kasvoihin ja hänet raahattiin muutaman metrin päässä olevalle lasten leikkikentälle, jossa aloitettiin raiskaushommat. Nainen raiskattiin useaan otteeseen anaalisesti, vaginaalisesti ja oraalisesti. Raiskauksen arvioidaan kestäneen noin 20 minuuttia.

Samaan aikaan oli alueella jalkaisin liikkuva poliisipartio, jonka huomiota herätti leikkikentän pusikossa tapahtunut liikehdintä. Partio meni paikalle ja paikalta lähti juoksien karkuun housut kintuissa useampi uusruotsalainen mies. Nopean poliisitoiminnan ansiosta muutama heistä saatiin kiinni.

Lopulta Malmön käräjäoikeus antoi miehille tuomiot, joita hovioikeus jonkin verran korotti.

– 2005 syntyneelle Adham Al Sayasneh:ille annettiin törkeästä raiskauksesta 1 vuosi ja 4 kk nuorisohoitoa.

– 2006 syntyneelle Yamen Aldughaim:ille vuosi nuorisohoitoa törkeästä raiskauksesta.

– 2007 syntyneelle Tayssir Hedar:ille törkeästä raiskauksesta 9 kk nuorisohoitoa.

– 2005 syntyneelle Hussein Mashan:ille törkeästä raiskauksesta 1 vuosi ja 4 kk nuorisohoitoa.

– 2004 syntyneelle Amer Tamem:ille törkeästä raiskauksesta 5 vuotta 10 kuukautta vankeutta.

Huomionarvoista oikeuden päätöksessä on viimeiseksi mainitun tuomio, joka on yli viisi vuotta, kun muilla se on joitakin kuukausia. Tamem nimittäin oli tekoaikaan jo täyttänyt 18 vuotta, mutta kaikki muut olivat alaikäisiä. Tämä muutaman kuukauden ikäero tosiaan aiheutti oikeuden päätöksessä samasta teosta täysi-ikäiselle reippaan vuosituomion, kun taas alaikäisille lähinnä nuhteita.

 

Ruotsi saattaa nostaa alaikäisten rangaistuksia

Ruotsissa ollaankin viime aikoina paljon keskusteltu alaikäisten rangaistusten koventamisesta. Tarkoittaa sitä, että kovissa rikoksissa, kuten murhissa ja raiskauksissa ns. nuorisoalennus poistetaan käytöstä ja tekijää rangaistaan oikeudessa samalla skaalalla kuin aikuisiakin.

Keskustelu on lähtenyt liikkeelle sverigedemokraattien aloitteesta ja viime talven jatkuneiden väkivaltaisuuksien takia, joissa useimmissa tekijöinä on teini-ikäisiä poikia. Katsotaan, että ei ole soveliasta, että jengit palkkaavat tietoisesti teinejä murhahommiin, koska tietävät, että tekijä ei joudu vankilaan.

Lakialoite tulee menemään luultavasti läpi lähiaikoina.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.