Onko Ukraina menettänyt Bakhmutin?

Monet putinistit ovat ilakoineet sillä, että Venäjä olisi ”valloittanut” Bakhmutin. On kuulemma tapahtunut joku sodan ykkösvoitto, kuten Kremlin propaganda sanoo.

Ensinnäkin, koko Bakhmutin kaupunkia ei ole enää olemassa, ei ole ollut pitkään aikaan. Kaupungin kaikki rakennukset on tuhottu, suurin osa kivijalkaa myöten. Osasta on pystyssä purkukuntoisia raunioita, mutta joissa ei voi asua ja joita ei voi kunnostaa toimiviksi rakennuksiksi. Kaupungissa ei ole enää yhtään ainoaa ehjää rakennusta ja infra on täysin romuna.

Niin ikään kaupungissa ei ole enää siviiliväestöä. He ovat joko lähteneet tai venäläiset ovat tappaneet heidät. Bakhmutin kaupunkia ei siis ole enää olemassa, eikä sen väestöä. On vain symbolinen alue, jossa käydään sotaa.

Venäläisille olisi tärkeää valloittaa tämä alue, ei strategisesti vaan symbolisesti. Kuvitteellinenkin taisteluvoitto antaa Kremlille symbolisen voiton, jota vatnikit voivat taas juhlia. Ei sentään ihan turhaa olla taisteltu.

Ukrainalle Bakhmut taas on paikka, jossa tuhotaan venäläisiä. Kun Ukraina suojelee omia sotilaitaan, niin Venäjää heidän omien sotilaiden elämä ei kiinnosta tippaakaan. Bakhmutin alueelle on tapatettu kymmeniä tuhansia venäläisiä sotilaita. Mikä muu valtio tahansa olisi perääntynyt tällaisten mies- ja kalustotappioiden edessä, mutta ei Venäjä. Koska Venäjällä ihmishengellä ei ole mitään arvoa.

Näin ollen on aivan yhden tekevää mitä Venäjä ilmoittaa. Että onko se muka saanut haltuunsa jonkun kilometrin pätkän tuhottua aluetta. Niin ikään on ihan turha kuvitella, että Ukraina lähtisi tapattamaan järjettömän määrän sotilaitaan vain synbolisen voiton takia, sillä Ukrainan pitää voittaa koko sota. Joten Ukrainalle Bakhmutilla ei ole muuta merkitystä kuin se, että siellä tuhotaan venäläisiä sotilaita.

Miksi Venäjä sitten ilmoittaa vallanneensa Bakhmutin, vaikka kaikki siellä olevat venäläiset sotilaat tietävät, että olemattoman kaupungin puolesta taisteleminen on järjetöntä?

Tietenkin siksi, että venäläiset joukot eivät vaikuttaisi aivan lampailta ja saamattomilta tohveleilta Venäjän kansan silmissä.

Ukraina tietää kyllä tällä hetkellä mitä tekee, ja tulee aivan varmasti käyttämään tilanteen hyväkseen.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments