Mediat aloittivat panikointikilpailun perussuomalaisten maahanmuuttovaatimusten takia

Suomalaiset toimittajat ovat saaneet jonkinlaisen aivohalvauksen perussuomalaisten takia ja käynnissä on typerien kolumnien kirjoituskilpailu. Johtoon siinä pääsee Aamulehti.

Päivälehtien toimittajia närästää tällä hetkellä aivan helvetisti perussuomalaisten vaatimus maahanmuuton rajoittamiseen viittaavista toimista. Aamulehden toimittaja Markus Määttänen täräytti eilen tulille kaikki ne klassiset perustelut, jotka aiheuttavat kahvinäppikset. (Itse sain artikkelia lukiessani yhdet kahvinäppikset, oikeasti!)

Määttänen lähtee polkemaan huippuosaajilla, joiden osuus pienenee jos perussuomalaisten vaatima kiristys maahanmuuttopolitiikkaan onnistuu. Logiikan mukaan Suomi luovuttaa kilpailukykyä niille maille, joissa maahanmuutto on helpompaa.

Kun miettii tätä väitettä, niin se on aivan älytön. Ensinnäkin Euroopan sisällä maahanmuutto on aivan vapaata. Kuka tahansa eurooppalainen huippuosaajaa voi muuttaa Euroopan sisällä mistä maasta tahansa mihin maahan tahansa parhaaksi katsoo. Muuttaminen on yhtä yksinkertaista kuin muuttaminen Espoosta Vantaalle. Muuttoilmoitus maistraattiin riittää ja sillä selvä. Mitään lupia ei tarvita eikä muuttamiselle vaadita mitään ennakkovaatimuksia.

Niin ikään muista sivistyneistä Euroopan Unionin ulkopuolisista maista muuttaminen Suomeen on aivan yhtä helppoa kuin mihin muuhun tahansa EU-valtioon. Eli yhdysvaltalainen tai australialainen huippuosaaja saa ihan yhtä helposti työluvan Suomesta kuin sen saa Ruotsista tai Hollannista. Enkä usko kauko-itäläistenkään olevan vaikeuksia saada työhön perustuva oleskelulupa Suomesta sen vaikeammin kuin vaikkapa Ranskasta.

Seuraavaksi Määttänen tykittää klassikolla: Finlayson, Nottbeck ja Rauch. Aivan 10/10 klassikko. Sitä ennen tulille laitettiin niin ikään klassikko, suomalainen väestö ei kasva ilman maahanmuuton tuntuvaa kasvattamista.

“Suomalainen väestö ei kasva ilman maahanmuuton tuntuvaa kasvattamista”

Loppuun Määttänen kirjoittaa, että “Tieteen, teknologian ja talouden kehittyminen sekä hyvinvointivaltion ylläpito vaatii mahdollisimman vaivatonta maahanmuuttoa. Maailmalta sulkeutumalla Suomi ei saavuta yhtään mitään”.

– – –

Määttäsen kirjoitus oli puhdas koulukirjaesimerkki tahallaan väärinymmärtämisestä ja politikoinnista. Kuten tuossa yllä jo kirjoitin, niin huippuosaajat voivat muuttaa aivan vapaasti Suomeen. Kukaan sitä ei estä, eivät edes perussuomalaiset.

Sen sijaan Suomi ei millään mittarilla tarvitse islamilaisista kehitysmaista tulevaa turvapaikkamaahanmuuttoa, joka usein yritetään pukea voimavaraksi. On aivan turha puhua islamilaisista kehitysmaista tulevan maahanmuuton olevan jotakin huippuosaajamaahanmuuttoa, koska sitä se ei ole. Sieltä tulee kouluttamattomia, luku- ja kirjoitustaidottomia ihmisiä, joilla ei ole minkäänlaista harmainta käsitystäkään tekniikasta, tieteistä tai sivistyksestä.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments