Kokaiinivirta Pohjolaan lisääntynyt tuplasti puolen vuoden aikana

Huumeita, Väärinkäyttö, Vaarallinen
Kuluvan vuoden aikana Helsingborgin satamassa on takavarikoitu 840 kiloa kokaiinia, joka on tuplasti enemmän kuin koko viime vuoden aikana.

Ruotsin tullilaitoksen mukaan kokaiinivirta on tällä hetkellä niin suurta, että sillä saattaa olla vaikutusta jopa yhteiskuntarauhaan. Tulli on takavarikoinut 840 kiloa kokaiinia kuluvan vuoden aikana, joka on enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä.

Ongelma asiassa on myös se, että poliisi ei ole pystynyt selvittämään lähettäjää eikä vastaanottajaa, joten kiinniottoja ei ole tehty kuin muutamia alemman tason toimijoita.

Tullin mukaan kokaiinia tulee tällä hetkellä urakkatahdilla Etelä-Amerikasta ja etenkin Ecuadorista. Ruotsissa paljastuneet takavarikot eivät kuitenkaan ole tarkoitettu kaikki Ruotsin markkinoille, vaan iso osa tavarasta on tarkoitettu jakaa edelleen muihin Pohjoismaihin. Suomen sanotaan olevan suuri uusi markkina-alue, jossa kokaiinin käyttö on yleisesti ollut vähäistä verrattuna Ruotsiin.

Suomessa Subutex ja amfetamiini on ollut näihin päiviin asti ylivoimainen huumemarkkinoilla, mutta monet toimijat pyrkivät nyt valtaamaan alaa ns. bulkki-kokaiinilla. Jos kokaiinimarkkinat saavuttavat paremman aseman kuin mainitut Suomessa suositut huumeet, niin rahavirta Suomesta ulkomaille tulee olemaan suuri.

Helsinborgin satamasta on tullut nyt kokaiinin välisatama Pohjolan markkinoilla. Tullin mukaan kokaiinivirta on tällä hetkellä ihan omaa luokkaansa ylipäätään Ruotsin rikoshistoriassa. Joka tulee vaikuttamaan myös naapurimaiden huumekauppaan radikaalisti.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments