Sunnuntain jalkapallon paikallispelissä Tukholmassa täysi mellakka

Silloin kun Solna AIK ja Tukholma Djurgården pelaavat jalkapalloa Solnan areenalla, niin silloin ovat menossa mukana kaikki suurkatastrofin ainekset.

Solnan Tele 2 areenalla pelattiin eilen illalla paikallisottelu Solna AIK vs. Tukholma Djurgården. Melko tavallista on, että tämä peli saa katsojien tunteet kuumiksi ja monenlaista häiriötä tehtaillaan.

Yleinen tapa on viskoa hätäraketteja yleisen joukkoon. Muitakin pommeja on tavattu viskoa sekä monenlaisia kaasukranaatteja. Eilen tilanne meni taas sen verran hurjaksi, että useita kymmeniä poliiseja joutui puuttumaan mellakointiin, ennen kuin se saatiin hetkellisesti aisoihin.

AIK meni johtoon 1-0, ja sen jälkeen Djurgårdenin pelaaja sai punaisen kortin. Tästä alkoi mellakointi. AIK-fanit viskoivat kymmeniä hätäraketteja kentälle ja alkoi yleinen kaaos. Paikkoja syttyi tuleenkin.

Peli keskeytettiin, mutta sitä jatkettiin tunnin päästä ja pelattiin loppuun.

Tämä jalkapallofanien mellakointi ei yksin ole uusruotsalainen ilmiö, sillä varsinkin Solnan ja Tukholman välillä on jokaisessa pelissä ilmassa suuria jännitteitä. Poliisi ohjaa julkista liikennettä ja on suorastaan hengenvaarallista mennä vaikkapa metrossa AIK-vaatteet päällä vaunuun, jossa on Djurgården faneja ja päinvastoin.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments