Sarjaraiskaajan tuomio koveni hovioikeudessa

Helsingin hovioikeus korotti sarjaraiskaajana tunnetun uussuomalaisen taksikuskin tuomiota muutamalla kuukaudella eli 6 vuoteen ja 5 kuukauteen.

45-vuotias Arian Juhana Rezaji harjoitti taksitoimintaa Lohjalle rekisteröityneestä yhtiöstään käsin, mutta asuinpaikkana Rezajilla oli kuitenkin Espoo. Toimintaa kuului taksiajelun lisäksi umpihumalaisten naisten raiskaaminen.

Rezajin toimintamalli toistui kerta toisensa jälkeen samankaltaisena. Mies notkui Helsingin keskustan baarien ympäristössä valomerkkien jälkeen ja pyrki noukkimaan kyytiin sammumispisteessä olevia naisia. Jos nainen oli vielä jonkinlaisessakaan kunnossa, niin Rezaji juotti naisille lisää viinaa varmistaakseen sammumisen.

Toiminta ehti jatkua vuosia, tosiasiassa mitään tarkkaa aikaa ei edes tiedetä, sillä ylipäätään poliisi joutui tutkimaan asiaa kahdessa eri tutkintaryppäässä. Myöskään uhrimäärää ei voida tarkkaan sanoa, mutta oikeudessa uhreina on kymmenen naista.

Hovioikeus korotti käräjäoikeuden tuomiota kahdella kuukaudella eli kuuteen vuoteen ja viiteen kuukauteen. Lisäksi syyksi luetuissa rikoksissa tehtiin pieniä tarkennuksia, mutta pääpiirteittäin asiat pysyivät samoina.

Ensikertalaisena Rezaji lusii tuomiostaan puolet eli 3 vuotta, 2 kk ja 15 päivää. Koska Rezaji on ollut kiinni jo ainakin talvesta 2021 lähtien, niin taksihommiin afgaani päässee takaisin jo ensi vuoden kesän korvilla.