Mobiilidatan käyttö lisääntyy, kun käyttäjät striimaavat enemmän

Henkilölle, joka käyttää puhelinta paljon ja muihinkin tarkoituksiin kuin pelkkään soittamiseen tai tekstiviestien lähettämiseen, on erittäin kannattavaa vertailla puhelinliittymiä.

Eri palveluntarjoajien liittymissä voi olla suuriakin eroja. Varsinkin kun ja jos käyttää mobiilidataa paljon. Tosiasiahan on, että suurin osa nykyisistä puhelimen käyttäjistä käyttää puhelimen nettiä jopa enemmän kuin niitä toimintoja, joihin puhelin yleisesti yhdistetään; soittamiseen ja tekstiviestien lähettämiseen. Lisäksi puhelinta voidaan käyttää esimerkiksi läppärin mokkulana. Monet eivät välitä nykypäivänä yhdistellä puhelimiaan yleisiin wifi-verkkoihin, vaan käyttävät mobiilidataa.

Tietenkin hinta vaikuttaa, mutta kovalle puhelimen käyttäjälle tärkeämpää on liittymän nettipaketin toimivuus. Liittymä voidaan valita jo pelkästään sen takia, että kuka pystyy tarjoamaan nopeimman ja toimivimman netin. Etenkin silloin kun on liikkeessä; autossa, junassa tms.

Netti on myös tosiasiassa se tekijä, joka määrittelee pitkälti liittymän hinnan. Mitä nopeampi netti, sitä kalliimpi liittymä on. Useimmissa liittymissähän on nykyään rajattomasti puhetta ja viestejä, kuten myös rajaton netti. Mutta se nopeus. Mitä iloa on netistä, jos sivu latautuu kerran päivässä.

Toimittaja Johannes Koski sanoo, että datan käytön lisääntyessä suomalaiset kuluttajat pyrkivät etsimään mobiilipaketteja, joissa on rajoittamaton datan käyttö.

Paketeilla taas on erilaisia nopeuksia ja suurimmat paketit ovat yleensä hyviä henkilöille, jotka käyttävät paljon nettiä ja sellaisia toimia kuten striimaaminen, suoratoisto eli filmien tai musiikin kuuntelu suoratoistopalveluista, sosiaalinen media ym. Koski sanoo.

Abonnemange.fi on yksi hyvä sivusto, jossa näistä asioista saa selvää. Puhelimen käyttäjä voi omalla ajallaan tutustua puhelinliittymien muka salattuun ja mystiseen maailmaan, mutta pienen tutustumisen jälkeen huomaa, että niissä ei olekaan mitään mystistä. Näin pystyy itse miettimään millaisen liittymän haluaa, eikä mene markkinamiesten myyntipuheisiin ylikalliista liittymästä, joille itselle ei ole edes mitään käyttöä.

Toisin sanoen Abonnemangessa pystyt vertailemaan liittymiä ja niiden nettipakettien datamääriä ja netin nopeutta. Koska jokaisella palveluntarjoajalla on omia paketteja, tarjouksia ja muita liittymään liittyviä tekijöitä, kuten onko liittymän tarjous vaikkapa määräaikainen tai sitä ei ole sidottu tiettyyn ajan jaksoon.

Kaikki täysi-ikäiset voivat säätyyn katsomatta tutkia palvelun kautta millaisia liittymiä on tarjolla. Sen kautta voi kilpailuttaa oman nykyisen liittymän. Joka itsessään on tekijä, joka kannattaa tehdä säännöllisesti. Nykyään saman oman numeron voi säilyttää vaikka vaihtaisi liittymän tarjoajaa.

Tässäkin voi olla tosiaan hyvä huomata, että määräaikainen on sidottu tiettyyn aikaan, jolloin sitä ei voi irtisanoa. Toistaiseksi voimassa olevan taas voi irtisanoa milloin tahansa. Ihmisillä voi olla monia eri syitä irtisanoa liittymä. Voi löytyä parempi, tai muuten elämässä tapahtuu muutoksia.

Liittymiä on siis paljon, valinnanvaraa loputtomiin. Lisäksi on olemassa ns. kuukausihintaisia laskuliittymiä, mutta myös etukäteen maksettavia ns. prepaid-liittymiä. Näitäkin kannattaa verrata, sillä varsinkin siellä erot voivat olla todella merkittäviä. Prepaid-liittymässä puhelimen käyttäjä siis maksaa vain siitä mitä käyttää. Verrattuna kuukausihintaiseen liittymään, jossa hinta on sama vaikka puhelin olisi piirongin laatikossa koko kuukauden.

Prepaidin etuja voi olla vaikka se, että jos lähtee ulkomaille ja haluaa olla varma, että ei tule yllätyksiä, niin silloin prepaid on hyvä valinta.

Yhteenveto

Koska puhelinta käytetään nykyään paljon muuhunkin kuin vain soittamiseen ja tekstiviestien lähettämiseen, ja netti on tärkeämpää yhä useammalle puhelimen käyttäjälle, niin liittymiä kannattaa vertailla ja niitä kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti.

Ja koska useimmissa liittymissä on rajattomasti puheaikaa ja tekstiviestejä, niin liittymissä usein tärkeimmäksi asiaksi nouseekin datapaketti ja netin nopeus.

Siinäpä muutama syy kilpailuttaa oma puhelinliittymä.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments