HS: omalla autolla Helsinki-Oulu-Helsinki hintaan 642 euroa

Vaikuttaa siltä, että Helsingin Sanomissa on töissä idiootteja toimittajia. Ainakin siltä tuntuu kun lukee lehden artikkelia, jossa vertaillaan matkustamisen hintoja juhannuksena.

Pihla Loula tekaisi artikkelin juhannuksen viettoon toiselle puolelle Suomea lähtevän henkilön matkakustannuksista. Juttu on niin tajuton, että epäilyttää, että onko Loula vetäissyt kunnon kännin, kirjoittanut jutun ja vahingossa tökännyt sen eetteriin.

Otetaanpa esimerkki Hesarin laskelmista. Yksi aikuinen henkilö matkustaa Helsinki-Oulu-Helsinki väliä, jossa menon lähtö aamulla 22.6. ja paluun iltapäivällä 25.6. Jostain käsittämättömästä syystä Hesarissa matkakulujen hinnaksi on saatu:

Bussi 80,50 euroa, juna 133,30 euroa, lentokone 377,90 euroa ja omalla autolla matkakulujen hinnaksi saatiin: 642,36 euroa.

Tyhmemmällä tippuu tekarit. Tsekkasin itse huvikseni hintoja ja sai ihan eri lukemia. Liput ovat siis meno-paluulippuja Helsinki-Oulu, menomatka 22.6. ja paluumatka 25.6. Lippujen hinnat on valittu menomatkan lähtö aamupäivällä ja paluulähtö iltapäivällä.

Bussi, 65,80, juna 108,00 euroa, lentokone 236,00 euroa. Omalla autolla laskin polttoainekuluiksi 160,00 euroa. Tässä kuvitteellinen auto kuluttaa 7 l/100 km ja matkan pituus yhteensä 1 200 km.

Vaikea ymmärtää, että mistä Loula on keksinyt näitä julkisten kulkuvälineiden hintoja. Ne löytyvät ihan yleisesti netistä. VR:llä on hyvät nettisivut, bussimatkaan käytin Onnibussin matkalaskuria ja lentolippuja löytyy netistä kymmeniltä eri sivuilta. Niistä ei tarvitse kuin valita se sopivin.

Entäpä tuo oma auto? Loula kirjoittaa asiasta seuraavanlaisesti:

”Automatkan hinta on laskettu verottajan vuoden 2023 kilometrikorvauksen perussummalla, joka on 0,53 euroa/kilometri. Todelliset bensakulut ovat merkittävästi vähemmän kuin verottajan laskennallinen kilometrikorvaus”

Siis mitä helvettiä? Millä ihmeen perusteella lomamatkan matkakustannus pitää laskea jonkun verottajan kilometrikorvauksen perusteella? Loula lähtee työntelemään autolla Hesoista kohti Oulua ja varaa lompakkoon 643 euroa matkakustannuksiin? Ja yllättyy kotiin palatessaan, että wautsiwau, 480 edelleen lompakossa?

Onko aivan pakko? Eikö millään voisi? Siis oikeasti, en kestä enää.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments