Parturit levittävät sieni-infektiota epähygieenisten leikkausvehkeiden takia

Norrköpingissä leviää nuorten poikien keskuudessa “pääsieni” hiusmuodin seurauksena. Nimittäin partureilla on ollut hampaattoman likaiset raakausvehkeet.

Norrköpingissä on paikallisen nuorison keskuudessa syntynyt hiusmuoti, jossa sivut vetäistään partaveitsellä kaljuksi. Nyt tämä on osoittautunut tautipesäkkeeksi, josta useat nuorukaiset ovat saaneet sienitartunnan.

Hiuspohjaan tullut sieni-infektio on seurasta siitä, että partureilla on ollut erittäin epähygieeniset partaveitset, joilla kalju on viimeistelty. Veitsiä ei ole pesty saati desinfioitu käyttäjien välillä. Tästä onkin seurannut, että infektio on levinnyt useampaan kymmeneen nuoreen mieheen, joiden keskuudessa tämä sivut-kaljuksi-muoti esiintyy.

Nyt terveysviranomaiset ovat alkaneet tarkistelemaan partureiden hygieniaa. Monikulttuurisuuden kanssa tällä on taas tekemistä siinä mielessä, että Ruotsissa ei taida olla yhtään ainoaa ruotsalaista parturia.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments