Tukholmassa iso Nato-vastainen mielenosoitus

Tukholmassa pidettiin päivällä suuri Nato-vastainen mielenosoitus. Kulkueeseen osallistui satoja kurdiaanoja, jotka vaativat, että Ruotsia ei saa myydä Turkin presidentille Erdoganille.

Arviolta 600-700 lähinnä kurdia osallistui Nato-vastaiseen mielenosoitukseen. Tästä ei ollut epäilystäkään, sillä paikalla oli käytännössä vain kurdien poliittisen järjestön PKK:n punatähtilippuja. Kurdien sanoma on se, että Ruotsi ei saa myydä kansaansa Turkille.

– Me elämme Ruotsissa, koemme itsemme ruotsalaisiksi ja olemme Ruotsissa, koska haluamme rauhaa ja vapautta. Nyt meitä kutsutaan terroristeiksi, vaikka me kurdit emme ole tehneet mitään pahaa, puheissa sanottiin.

Tällä tarkoitetaan sitä, että Turkki vaatii Ruotsilta edelleen melko radikaaleja toimia, jotta Nato-jäsenyydelle näytettäisiin vihreää valoa. Esimerkiksi Turkki vaatii tiettyjen ruotsinkurdien palauttamista Turkkiin.

Niin ikään yhdessä puheessa sanottiin, että PKK on vuosikymmeniä ajanut demokratiaa, joka on Ruotsille tärkeää. Mutta tällä hetkellä kurdien ääni painuu Turkin alle.

“Ei Natolle! Ei Erdoganin lakeja Ruotsiin!”

Luultavasti asiasta nousee taas kriisi, sillä Turkki oli vaatinut Ruotsin viranomaisia lopettamaan mielenilmaus, mutta Ruotsi ei suostunut siihen.

Mielenosoituksessa oli vain yksittäisiä ruotsalaisia.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments