Vanhusten avulla luodaan raha-automaatteja

Kolmansien maiden ikäihmisiä käytetään hyväksi ”kevythuijauksessa”, jossa henkilöstä luodaan raha-automaatti.

Homma toimii siten, että Ruotsissa jo asuva ja oleskeluluvan saanut kehitysmaista tullut henkilö alkaa valmistelemaan jotakin suvun vanhusta muuttoreissulle Ruotsiin. Joku kaunis päivä eläkeiässä oleva papparainen kävelee maahanmuuttoviraston kansliaan hakemaan turvapaikkaa.

Koska kyse on ”heikossa asemassa” olevasta vanhuksesta, joka yleensä vielä näyttelee erityisen sairasta ja vaivaista, saaden näin lisää säälipisteitä, niin oleskelulupa on pääsääntöisesti varma.

Prosessi on näissä tapauksissa nopea. Kun kyse on vanhuksesta, niin harva rohkenee oikeasti edes kyseenalaista mistä on kyse. Kun oleskelulupa on saatu, niin tapahtuu taikatemppu: henkilö, joka ei ole sitä ennen ikinä tehnyt päivääkään työtä, eikä maksanut äyriäkään veroja Ruotsiin, saa nyt yhtäkkiä täyden takuueläkkeen, noin 10 000 kruunua kuukaudessa (noin 1 000 euroa).

Tässä kannattaa vielä erikseen huomata se, että kaikki muut, paitsi turvapaikkastatuksella vanhemmalla iällä Ruotsiin muuttaneet henkilöt eivät saa niin hyvää takuueläkettä kuin juuri turvapaikkastatuksella maassa olevat henkilöt.

Sen jälkeen henkilö saa automaattisesti kaupungin asunnon, ja siihen vielä erikseen pienen eläkkeen takia asumistuen.

Näin on luotu automaatti. Se toimii automaattisesti niin pitkään kuin tekee mitä automaatti pyytää tekemään.

Vanhus muuttaa nyt takaisin kotimaahansa, sillä hänen ei ollut alunperin tarkoituskaan muuttaa Ruotsiin, vaan vain käydä näyttäytymässä paikan päällä, jotta automaatti saatiin käyntiin.

Vanhuksen asunto vuokrataan eteenpäin, ja siitä otetaan pientä extravuokraa. Vanhuksen pankkikortti ja pankkitilin nettitunnukset ovat jonkun Ruotsissa asuvan henkilön hallussa. Joka kuukausi vanhukselle lähetetään muutama satanen käyttörahaa kotimaahansa, mutta muuten Ruotsissa asuvat henkilöt saavat jatkossa pientä ylimääräistä discorahaa.

Tällainen automaatti voi toimia vaikka kuinka kauan. Mitään tilastoja ei tietenkään ole, että kuinka yleistä tällainen on, mutta aina silloin tällöin tulee ilmi, että tällainen systeemi on toiminut vuosikausia.

Sama homma toimii Suomessa, mutta kannattaa huomata, että sosiaaliturva on Suomessa rahakkaampi kuin Ruotsissa, joten on uskottavaa, että tällaisia automaatteja on myös Suomessa.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments