Uussuomalaisille vankeutta joukkoraiskauksesta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kaksi uussuomalaista miestä pitkään vankeusrangaistukseen törkeästä lapsenraiskauksesta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Abbas Majid Hasan Al-Fatlawin törkeästä lapsenraiskauksesta ja alkoholirikoksesta viiden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ja toisen miehen kolmen vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen samasta rikoksesta. Jälkimmäisen tuomiota alentavana seikkana oli se, että mies oli mielentilatutkimuksen mukaan ns. varttihullu. Hänellä todettiin olevan älyllinen kehitysvamma.

Helmikuussa 2022 tuolloin 15-vuotias tyttö lähti Al-Fatlawin mukaan tämän asunnolle, jonne myös varttihullu saapui. Tyttö tunsi entuudestaan miehen, koska tämä oli ostanut tytölle tupakkaa ja alkoholia. Asunnolla tyttö juotettiin tajuttomaksi. Sen jälkeen miehet raiskasivat tajuttoman tytön vuoron perään.

Skaala ensimmäisen osalta asettuu rangaistusasteikon alapäähän, sillä törkeästä lapsenraiskauksesta voidaan tuomita vankeutta 4-12 vuotta.