Poliisi neuvoo: miten toimit oikein kun olet ryöstettävänä

Helsingin poliisista on annettu hyviä vihjeitä miten toimia jos joutuu katuryöstön uhriksi. Tärkeää on suosiolla luovuttaa omaisuus. Ryöstötilanteeseen kannattaakin varautua etukäteen.

Iltalehdelle annetussa lausunnossa Helsingin poliisista kerrotaan, että yleispätevä ohje ryöstötilanteessa on se, että pyrkii pääsemään ehjänä tilanteesta pois.

– Mikäli ryöstettävä katsoo, että omaisuudesta luopumalla pääsee tilanteesta pois, silloin kannattaa varmasti toimia sillä tavalla. Mikään omaisuus ei ole niin tärkeää kuin henki ja terveys, poliisista kerrotaan lehdelle.

Itse lisäisin näihin ohjeisiin muutaman huomionarvoisen seikan. Ryöstöön kannattaa varautua etukäteen mm. siten, että poistaa kalliista puhelimesta turhat sormenjälkiavaukset tai muut koodit, joilla lukittu puhelin avataan. Erilaiset tyhmät puhelimen lukitukset vain pitkittävät ryöstötilannetta. Varmuuden vuoksi ryöstäjille kannattaa antaa ihan omatoimisesti avattu puhelin ja kertoa se ryöstäjille reippaalla nykysuomella:

– Bro, mä vannon mun puhelin on auki sulle. Valla, tää on nyt sun, bro. Ole hyvä.

Seuraavaksi kannattaa jo ennen pyyntöä ihan suosiolla riisua takki, housut ja kengät ja antaa ne ryöstäjille.

– Bro, mä vannon, että nää vaatteet on fresh. Sä voit käyttää näitä valla.

Kannattaa myös säästää taskurahoja ryöstötilanteeseen. Setelit voi kääriä rullalle kuminauhalla ja antaa rahat suosiolla.

– Bro, toivottavasti sä saat näistä rahoista jeesiä ja ostettua paljon dänkkiä. Mä lupaan nää on sun rahat ja jos haluut lisää, niin voidaan mennä automaatille.

Jos tilanne menee kenkien nuolemiseksi, niin kannattaa kantaa taskussa pikku pulloa Tabascoa tai vaikkapa ketsuppia. Kun on aika nuolla kenkiä, niin voi varovasti ruikauttaa mausteet ja nuolla suurella mielihalulla kengät.

Muutenkin kannattaa ihan suosiolla mennä jo heti ryöstötilanteen alussa kontalleen. Vähän kuin ehtoollisella ja leuka rintaan nöyrtymisen merkiinä.

Näillä ohjeilla uuteen päivään ryöstettäväksi.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments