Ulkomaille rekisteröidyissä rekoissa suuria puutteita

Ruotsin poliisi kertoo, että se tapaa jatkuvasti ulkomaille rekisteröityjä rekka-autoja, joissa on monenlaisia puutteita. Kuvan auto laitettiin ajokieltoon surkeiden renkaiden takia ja kuljettajan taukoa koskevien puutteiden takia.

Suurin osa auton renkaista oli sileitä, osassa kankaat näkyvissä. Kuljettaja oli lisäksi jättänyt noudattamatta kaikkia taukomääräyksiä ja viettänyt autossaan ns. viikkotauon.

Lain mukaan kuljetusyhtiön pitää järjestää kuljettajalle mahdollisuuden viettää kotonaan vähintään joka kolmannen viikonlopun. Poliisin mukaan vastaan tulee päivittäin kuljettajia, jotka ovat olleet kuukausikaupalla ajossa.

Tässä tapauksessa kuljettaja sai 3 000 kruunun sakot ja kuljetusyhtiö 20 000 kruunun uhkasakon, jotta kuljettajat pääsevät kotiin tai ainakin hotelliin viettämään viikkotauot. Auto lisäksi lukittiin rengaslukolla ja se avataan kun tauko on pidetty.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments