Wagner-joukot nousivat jonkinlaiseen kapinaan

Neuvostoliitossa, jota nykyään Venäjäksi kutsutaan, tapahtuu taas jotain jännää. Wagner-joukkojen kerrotaan nousseen jonkinlaiseen kapinaan Kremliä vastaan. Mutta koska kyse on Venäjästä, niin tapahtumassa voi olla tai olla olematta kyse mistä tahansa.

Joka tapauksessa eri lähteistä voi päätellä, että Wagner-joukot, ja sen puolelle siirtyneitä venäläisjoukkoja etenee Moskovan suuntaan. Wagner-joukot kertovat, että he ovat sulkeneet kaikki tiet ja sillat Moskovan suuntaan ainakin etelän suunnasta. Rostovin kaupungissa on tullut joku välietappi, jossa on jonkinlaista sotilaalista toimintaa puolustusministeriön päävartiossa.

Koska tiedot tapahtumista ovat hyvin epämääräisiä, niin on turha yrittää miettiä nyt sitä. Tärkeämpää on huomata se, että Wagnerin joukot ja sen johtaja Jevgeni Prigožin EI OLE mikään rauhan mies ja kyseessä ei ole mikään Ukrainan rauhaan yllyttävä teko vaan päinvastoin.

Prigožinin puheissa tuli selville se, että hän on tyytymätön miten Venäjän sodan johto hoitaa asioita.

– Olemme menettäneet paljon alueita Ukrainassa ja Venäjän tappiot ovat 3-4 kertaa suuremmat kuin mitä Venäjän sodan johto ilmoittaa, Prigožin sanoi.

Wagner on nyt lähtenyt kapinaan Venäjän sodan johtoa vastaan saadakseen vallan, ja tappaakseen ukrainalaisia tehokkaammin ja enemmän, kuin mihin Shoigu tällä hetkellä pystyy. Prigožin ei toisin sanoen yritä ollenkaan sanoa, että sota on turhaa ja venäläiset kaatuneet ovat turhia kuolleita, vaan hän vain haluaa tehostaa venäläisten toimia.

Lähinnä kai asia on mielenkiintoinen sen takia, että millaisen kaaoksen venäläiset saavat Venäjällä nyt aikaan.