Sosiaalisen vedonlyönnin suosion kasvu: miksi sosiaalisesta vedonlyönnistä on tullut niin suosittua?

Useat alan asiantuntijat ja analyytikot pitävät sosiaalista vedonlyöntiä seuraavana suurena askeleena raha- ja urheiluvedonlyönnissä. Vertaisvaihdot ovat tulleet paitsi mahdollisiksi, myös täysin elinkelpoisiksi internetin ansioista – samalla sosiaalisen verkostoitumisen alustat ovat dominoineet suurta osaa nykyihmisen sosiaalisesta elämästä sekä -vuorovaikutuksesta. Luonnollisesti myös vedonlyöntiä on mukautettu sopimaan tähän kontekstiin.

Luonnollisestikin vedonlyönti tapahtuu edelleen netissä ja netin urheiluvedonlyöntisivustoilla  maailman joka kolkassa, näihin sivustoihin lukeutuu myös esimerkiksi vedonlyöntisivustot. Totuus on, että niin tapahtuu jatkossakin suurimmaksi osaksi. Olemme kuitenkin todistamassa trendiä, jossa yhä useammat vedonlyöjät alkavat harjoittamaan tapaa, jota nykyisin kutsutaan sosiaaliseksi vedonlyönniksi.

 

Mitä on sosiaalinen vedonlyönti?

Yksinkertaisesti ilmaistuna sosiaalinen vedonlyönti on vedonlyöntiä sosiaalisen verkoston jäsenten välillä. Se on vedonlyönti ystävien, sukulaisten, ikätovereiden ja muiden henkilöiden kesken, joiden kanssa pelaaja on vuorovaikutuksessa.

Ilmeisesti voi olla kohtalaisen epämuodollista, jos kaksi ystävää lyö vetoa toisiaan vastaan ​​urheilutapahtumassa. Mutta se voi myös olla hyvin muodollista jäsenneltyjen sosiaalisten vedonlyöntialustojen kautta.

Miksi sosiaalisesta vedonlyönnistä on tulossa suosittu tapa lyödä vetoa?

Sosiaalisessa vedonlyönnissä yhdistyvät kaksi jo vahvasti toisiinsa liittyvää toimintaa tai prosessia. Vedonlyönnillä on luontainen sosiaalinen ominaisuus – useat ihmiset kokevat vedonlyönnin osana sosiaalisen elämän prosessia.  Kun vedonlyöjät ottavat osaa vedonlyöntiin, he osallistuvat määritelmän mukaan vuorovaikutukseen.

Mutta tämä ei ole se vuorovaikutus, josta puhumme, kun ajattelemme sosiaalistumista. Internetin ilmaantumisen ja nettivedonlyönti-alaa koskevan monipuolistumisen myötä vedonlyöntiä ei enää pidetty harrastuksena, jota ihmisten pitäisi hävetä tai tuntea häpeää puhuessaan siitä.

Itse asiassa vedonlyönnistä alkoi sosiaalisissa piireissä tulla kuuma keskustelunaihe, kun kerskuminen ja vedonlyöntiin liittyvien menestystarinoiden jakaminen korvasi kerran “tabuna pidetyn” aiheen.

Näin ollen ihmiset alkoivat keskustelemaan vedonlyönnistä ja tekemään vedonlyönnistä sosiaalisen vuorovaikutuksen kohteen. Koska ihmiset haluavat jakaa tietoja vedonlyöntiin liittyvistä kokemuksistaan, ottelun ennusteistaan ​​sekä vihjeistään – on sosiaalisen vedonlyönnin synty ollut väistämätön jatkumo.

Sosiaalinen vedonlyönnin suosio alkoi kasvaa sekä sosiaalisten verkostojen luonnollisena jatkumona että vedonlyönnin monipuolistumisena. Se on toimii myös vastauksena vedonlyöjien kasvavaan tarpeeseen olla lyömättä vetoa vedonvälittäjää vastaan – jonka lähestymistapa ennusteiden tekoon on systemaattinen – vaan muita samalla tavalla ajattelevia ja käyttäytyviä pelaajia vastaan.

Vedonlyöntipörssien panos on varmasti ollut suotuisa. Vedonlyöntipörsseissä syntyi käsite kahdesta vedonlyöjästä, jotka lyövät vetoa toisiaan vastaan ​​ja eliminoivat välittäjät ja urheiluvedonlyönnin –  ja lopulta löytävät vastauksen siihen, mitä he itse odottavat urheilutapahtuman tulokselta.

 

Sosiaalisten vedonlyöntialustojen nousu

Kun sosiaalisesta vedonlyönnistä tuli hypetetty, syntyi sosiaalisia vedonlyöntialustoja, jotka tarjosivat lähinnä kontekstin, jossa vedonlyöjät voivat tavata virtuaalisesti ja keskustella vedonlyönnistä, jakaa kokemuksiaan, ilmaista ajatuksiaan ja ennustuksiaan tai odotuksia urheilutapahtumista ja myöhemmin lyödä vetoa toisiaan vastaan.

Nykyisin useat tämänkaltaiset alustat tarjoavat vedonlyöjille mahdollisuuden lyödä vetoa samalla tavalla kuin he tekisivät suojatussa, sosiaalisessa ympäristössä, jossa he tapaisivat ystäviä, kollegoita ja ikätovereita.

Vaikka sosiaalinen vedonlyönti on tulossa yhä suositummaksi, vedonlyönnin kontekstin suhteen tulee olla varovainen, jotta voidaan varmistaa, että kaikki tapahtuu hallitusti.