Tukholman koraanipeijaiset: irakilaista epäillään kiihotuksesta muslimeja kohtaan

Salwan Momika.
Tukholman tämänpäiväisissä koraanipeijaisissa tapahtui todella erikoinen käänne. Irakilaista epäillään kiihottamisesta muita irakilaisia ja muslimeja vastaan.

Tänään Tukholman Södermalmilla Tukholman suurmoskeijan pihamaalla pidetty islaminvastainen manifesti oli todella erikoinen. Ja sen jälkipeli tulee olemaan vielä erikoisempi.

Tukholman Södermalmin moskeija on Suur-Tukholman muslimien pyhäkkö. Se on Sveanmaan alueen suurin, ja samalla koko Ruotsin ikään kuin päämoskeija, jossa jokainen kynnelle kykenevä pohjoismaalainen muslimi käy kerran elämässään pyhiinvaellusmatkalla.

Moskeijan pihalle oli tänään haettu mielenosoituslupa, jota poliisi ei pystynyt epäämään aiemman kamarioikeuden päätöksen perusteella. Tämän päätöksen perusteella mielenosoitus, vaikka siihen kuuluu koraanin poltto, kuuluu ruotsalaisen sananvapauden piiriin, ja siten edes poliisi ei voi kuin äärimäisessä poikkeustapauksessa evätä mielenosoitusluvan.

Tällä kertaa mielenosoituslupaa ei hakenut Rasmus Paludan, vaan Södertäljessä asuva irakilainen, entinen muslimi Salwan Momika. Tarkasti en tiedä milloin Momika on muuttanut Ruotsiin, mutta ihan ns. natiiviruotsia hän ei kuitenkaan puhu, sillä puheen poljennossa on aivan selvä arabipoljento.

Momika halusi polttaa koraanin – kuten sen tekikin – siksi, että hänen mielestään islam tuhoaa kaiken ihmisyyden. Koraani poltettiin Södermalmin moskeijan pihamaalla ja mukana polttotouhuissa oli toinen arabitaustainen mies, mutta jonka henkilöllisyys on toistaiseksi hieman epäselvä.

Södermalmin moskeija Tukholmassa.

Ja sitten itse asiaan. Ruotsalainen media on pommittanut koko päivän kuinka koraanin poltto tehtiin juuri tänään, jolloin alkaa muslimien yksi suurista pyhistä Eid al-Adha. Tekoa on kuvailtu häväistykseksi, mutta missään ei ole sanottu yhdelläkään sanalla, että manifestin takana on entinen muslimi, irakilainen mieskaksikko. Rasmus Paludaniin ja äärioikeistoon on kyllä useaan otteeseen viitattu, mutta yksikään media ei tosiaan ole kertonut tästä yllättävästä muslimitaustaisuudesta.

Moskeijan imaamit ovat tietenkin keränneet kaikki mahdolliset säälipisteet kotiin ja asiasta on tehty rikosilmoitus. Eli: irakilaista muslimitaustaista miestä epäillään nyt kiihotuksesta kansanryhmää vastaan, koska hän entisenä muslimina on erehtynyt kritisoimaan islamia. Joku saattaa kysyä, että miten on mahdollista, että irakilaista epäillään kiihotuksesta kansanryhmää vastaan kun vastapuoli on niin ikään irakilainen.

 

Pyrin saamaan Momikan langan päähän tämän päivän aikana, jotta saadaan asiaan hieman lisää valaisua.

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Tukholman koraanipeijaiset: irakilaista epäillään kiihotuksesta muslimeja kohtaan […]