Tukholmassa koraanipeijaiset – mellakan mahdollisuus suuri

Tukholmassa saattaa olla tänään iltapäivällä kuumat paikat. Poliisi nimittäin myönsi luvan polttaa koraanin Söderin moskeijan edustalla. Paikalle on nyt hälytetty puolet kuningaskunnan poliiseista.

Ruotsin kamarioikeus päätti aiemmin keväällä, että poliisi ei voi estää koraanin polttamista, sillä se kuuluu sananvapauden piiriin. Toisin sanoen mielenosoituslupaa ei voi evätä sillä perusteella, että tilaisuudessa poltetaan koraani.

Tänään alkoi muslimien eräs suuri juhla, ehkä näistä juhlista kaikista mielisairain, Eid al-Adha. Muutaman päivän juhlan aikana islamilaisessa maailmassa halal-teurastetaan miljoonia eläimiä ja veri kirjaimellisesti virtaa.

Muuan irakilaistaustainenn, nykyään Tukholmassa asuva entinen muslimi Salwan Momika on seuraamisen arvoinen henkilö. Hän on vähän kuin Mona Walter. Momika kirjoitti muutama päivä sitten mm. seuraavaa:

– Täytin tänään 36 vuotta ja taistelen edelleen vapauden ja tiedottamisen takia, jotta uusi sukupolvi ymmärtää puolustaa ihmisoikeuksia, vapautta ja oikeudenmukaisuutta. Tulen jatkamaan tätä tiedottamista 28.6. joka on suuri muslimien juhla ja siksipä tulen polttamaan koraanin Tukholman suurmoskeijan pihalla Södermalmilla. Vaadin, että koraani kielletään, koska koraani on uhka ruotsalaisille arvoille, vapaudella, laille ja ihmisoikeuksille, Momika kirjoittaa Facebookissa.

Koraanipeijaiset alkavat Södermalmilla suurmoskeijan pihalla Ruotsin aikaa 13.30 ja paikalle odotetaan paljon ainakin vastamielenosoittajia. Poliisi on varautunut sadoilla lisäjärjestyspoliiseilla mahdollisten mellakoiden takia.

Menen käymään Södermalmilla, mutta pääsen sinne vasta joskus klo 14.00 jälkeen. Jos paikalla silloin tapahtuu jotain, niin laitan pystyyn livelähetyksen.