Kahdeksan vuotta turvapaikkahakemuksia – karkotetaan

Hs kirjoitti muutama päivä sitten ansiokkaasti irakilaisesta miehestä, joka on oleskellut vuosikausia paperittomana Suomessa, kunnes nyt hänet vihdoin aiotaan palauttaa takaisin kotiin.

Ensimmäisenä artikkelissa pistää silmään ns. asiantuntijat, joita on useita ja kaikki ovat kovan luokan turvapaikka-aktivistiteja. Ensin lausuntoja antavat Veera Kaleva ja Outi Popp. Molemmat ovat puuhapettereinä Turvapaikanhakijoiden tuki ry-nimisessä kerhossa. Lisäksi Kaleva tunnetaan hyvin Tampereella, sillä hän on yliopiston ikiopiskelijoita ja ollut mukana ”yliopiston vihreässä vasemmistossa”.

Niin ikään ”asiantuntijalausunnon” antaa Helsingin yliopiston pitkän linjan turvapaikka-aktivisti Erna Bodström. He kaikki ovat siis kovan linjan turvapaikka-aktivisteja ja kaikki muut, jotka esittävät pientäkään kritiikkiä asioihin, ovat saastaisia rasisteja.

Artikkelissa kerrottu mies saapui Suomeen 2015 ja haki turvapaikkaa. Turvapaikkaa ei myönnetty. Helsingin Sanomissa oleellinen jätetään kertomatta, se että mies esiintyi tullessaan lapsena, vaikka olikin aikuinen. Artikkelissa kerrotaan tästä ikävalehtelusta Bodströmin sanoin ”turvapaikanhakuprosessia oli epäselvyyksiä”.

Mutta mitään epäselvyyksiä ei ollut. Miehelle ei myönnetty oleskelulupaa, koska sille ei ollut perusteita. Tästä seurasi kuitenkin se, että turvapaikka-aktivistien armeija otti irakiaanon lämpimään yhteishalaukseen ja miehelle annettiin toivo, että hän voi saada oleskeluluvan. Jos tämä aktivistien armeija ei olisi ottanut miestä hoitoonsa, niin irakilainen olisi palannut Irakiin jo monta vuotta sitten ja eläisi siellä hyvää elämää. Tai niin hyvää kuin islamilaisessa maassa ylipäätään pystyy elämään.

Aktivistien armeija valoi miehelle siis toivoa ja aloitettiin jättimäinen valitus- ja uusintahakemuskierros. Tämä jatkui seitsemän vuotta. Mies ehti oleskella Suomessa kahdeksan vuotta ja tänä aikana jokaisesta hakemuksen kielteisestä päätöksestä tehtiin valitus ja valituksen valitus.

Lopulta asialle saatiin jonkinlainen loppu. Jostakin löytyi se virkamies, joka uskalsi laittaa leiman paperiin ja tilata lentokoneen tankkauksen.

Hs yrittää turvapaikka-aktivistien suulla kertoa, että asiassa olisi tapahtunut jokin virhe. Mutta ei ole. Suomen ei ole pakko myöntää oleskelulupia yhtään kenellekään ja tässä tapauksessa oleskeluluvalle ei ollut turvapaikkaperustetta, joten näin ollen miehellä ei ole mitään perustetta jatkaa oleskelua Suomessa.

Jokainen ymmärtää miehen harmin. Kahdeksan vuotta meni hukkaan, ei tullut ilmaista loppuelämän kestävää ylläpitoa, ei tullut Bemaria eikä omakotitaloa. Tuli kotiinpaluu.

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

Backlinks

ywahjkore resuf gluuwcr tmux vhqcearpbfqlncp