Perussuomalaisten Jussi Halla-aho ilmoitti olevansa käytettävissä presidenttiehdokkaaksi

Jussi Halla-aho tiedotti perjantaina, että on valmis presidenttiehdokkaaksi.

”Suomi on suomalaisten koti, ja kaiken päätöksenteon perustana pitää olla kansallinen kokonaisetu. Presidentin ei pidä olla yksittäisten eturyhmien asialla, vaan suomalaisten.” Näin kertoi perussuomalaisten Jussi Halla-aho perjantaina ja ilmoitti samalla, että jos perussuomalaiset haluaa asettaa presidenttiehdokkaan, niin hän on käytettävissä.

Halla-aho kertoi puheessaan, että presidentin tärkeitä tehtäviä on hoitaa kahdenvälisiä suhteita EU:n ulkopuolisiin suurvaltoihin. Niin ikään Halla-aho kertoi, että presidentti on maan arvojohtaja ja pitää yllä sellaista keskustelua aiheista, joihin muut toimijat ovat haluttomia osallistumaan.

Halla-aho painotti, että hänellä on laaja-alaista historiallista ja ajankohtaista ymmärrystä nykyisestä turvallisuuspoliittisesta tilanteesta. Hän kertoi, että tämän vuoksi hänellä ei ole ollut ennen Ukrainan sotaakaan mitään kuvitelmia Venäjästä.

Tällä hetkellä mukana presidenttikisassa on kaksi vakavasti otettavaa ehdokasta, Halla-aho ja Pekka Haavisto. Tilanne on siinä mielessä mielenkiintoinen, että Halla-aho ja Haavisto ovat kaksi täysin aivan erilaista ehdokasta ja edustavat kahta täysin eri ääripäätä.

Jos kansan kahtiajakautuminen ei ole tähän asti ollut selvä, niin Halla-aho vs. Haavisto jakaa kansan todellakin kahtia. Siis jos tämän asettelun ulkopuolelta ei tule jotain kolmatta tai neljättä yllätysehdokasta, jota ainakaan toistaiseksi ei ole näkyvissä. Tai jotakin mustaa hevosta poliittisen kentän ulkopuolelta.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments