Tunteet kuumenevat koraaninpolttojen takia

Ruotsissa alkavat kierrokset nousemaan viikon päästä pidettävien kolmen eri koraaninpolttotapahtumien takia. Tukholmassa huudettiin tänään reippaasti allahia.

Tukholmassa pidettiin päivällä suuri mielenilmaus koraanin polttamista vastaan. Poliisin arvion mukaan nelisentuhatta mielenosoittajaa, lähinnä islamilaisista kehitysmaista tulleita miehiä, mutta joukossa myös jonkin verran ruotsalaisia, kokoontui Medborgarplanille huutamaan allahu akbaria.

Alla tunnelmavideo paikanpäältä.

 

Mielenosoittajat vaativat, että koraanin pilkkaaminen on saatava rikoslakiin rikokseksi ja valtiovallan pitää käyttää kaikki keinot, jotta koraaneja ei poltella julkisesti.

Mielenosoituksen tarkoituksena oli pyrkiä vaikuttamaan ensi viikon lauantaiksi suunniteltujen koraanin polttojen estämistä. Lauantaiksi on haettu kolme eri lupaa eri puolille Tukholmaa, jossa kaikissa aiotaan polttaa koraaneja. Yhden mielenosoituksen takana on musliminainen, joka kertoo, että koraani ja islam on pilannut hänen elämänsä.

Ruotsissa koraanikeskustelu on tällä hetkellä erittäin vilkasta. Kuningaskunta on jakaantunut kahteen ääripäähän ja molemminpuolinen viha on konkreettista.

Pt-media seuraa paikanpäällä ensi lauantaina mitä tulee tapahtumaan. Itselläni on sellainen kutina, että silloin syttyy mellakoita.