Kohu Purran vanhoista kommenteista tuulesta temmattua huuhaata

Valtamedian jahti Riikka Purran ”kommenteista” alkaa jo pienen penkomisen jälkeen vaikuttamaan Ruokolahden leijonan kaltaiselta huuhaa-jutulta.

Kohu on siis noussut sen takia, että Riikka Purraa epäillään Jussi Halla-ahon Scripta-sivuston ns. vieraskirjan erääksi kirjoittajaksi, nimimerkillä ”riikka” kirjoittaneeksi henkilöksi.

Itsessään tämä vieraskirja ei ole enää suoraan nähtävissä netissä, mutta kommentit löytyvät webbiarkiston kautta. Jotta taas löytää ”riikan” kommentit, niin se vaatii tuntien työn.

Joka tapauksessa selvitin yhden väitteen ja se näyttää olevan täysin kontekstista irti repäisty väite. Jos valtakunnallinen media tekee tällaisen ”virheen”, niin enpä jaksa uskoa, että koko homman takana on mitään muuta kuin puhdas sepitetty tarina. Joka sitten on alkanut elämään omaa elämäänsä mm. Twitterissä, jossa jokainen kynnelle kykenevä joutomies paheksuu rasismia, fasismia ja joukkomurhia.

 

Hesari kertoo mm, että ”riikka” on fantasioinut väkivallasta. Lehti antaa ymmärtää, että tällainen väkivaltafantasia on kohdistunut maahanmuuttajiin jonkun asekeskustelun yhteydessä. ”Riikka” on totta tosiaan kuitenkin kirjoittanut lauseen: ”Jos mulle annettaisiin ase, ruumiita tulisi ihan lähijunassakin.”

Tarkasti ottaen lause kuuluu: ”Pirjo. Jos mulle annettaisiin ase, ruumiita tulisi ihan lähijunassakin, you see.”

Kuvakaappaus tekstistä.

Lause on irroitettu pitkän viestin asiayhteydestä. Tuolla lauseella ”riikka” ei viittaa maahanmuuttajiin eikä mihinkään asekeskusteluun VAAN edellisen kommentoijan ”Pirren” kommenttiin koskien mm. perheväkivaltaa.

Koko viesti näyttäytyy ihan uudessa valossa, kun sen sijoittaa oikeaan kontekstiin. Kuvakaappaus alla. Olen lyhentänyt tekstin olennaisiin osiin, sillä siinä välissä oli pitkät pärinät muista aiheista. ”Riikka” kuitenkin kommentoi toiselle nimimerkille perheväkivallasta.

”Riikan” kommentin voi tulkita siten, että ”riikka” paheksuu perheväkivaltaa tuollaisen lauseenparren muodossa.

 

Jos kiinnostaa, niin ko. keskustelu löytyy täältä.

 

Purra on itse kommentoinut asiaa hetki sitten Twitterissä sanoen mm, että kontekstista irrotettuja vanhoja lauseita tulkitaan nykyhetkeen sijoitettuna väärin.

 

Joka tapauksessa koko Purra-kohussa ei ole kyse siitä, että mitä Purra on saattanut kirjoittaa joskus vuonna kalevi ja elvis, vaan vihervasemmiston täysimittaisesta kampanjasta. Vituttaahan se, kun omat puolueet saivat vain marginaalikannatuksen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments