Gallup: 70 % vastaajista ei halua Riikka Purran eroavan ministerin hommasta

Pt-median lukijagallupin mukaan ylivoimainen enemmistö on sitä mieltä, että Riikka Purran ei pidä erota ministerin tehtävistään. Vastaajia oli liki 3 000.

Tässä kohtaa huomaa erityisen hyvin millainen arvo tällaisilla valtamedian katugallupeilla on. Jokainen kynnelle kykenevä suurmedia on julistanut isoilla otsikoilla, miten kansa haluaa Riikka Purran eroa. Kaduilla ollaan kyselevinään ihmisiltä pitäisikö Purran erota ja ihmiset ovat vastaavinaan olevansa vakuuttuneita, että Purran on erottava.

Jos isot mediat olisivat tehneet vastaavan gallupin kuin mitä tehdään Pt-mediassa, niin mediat eivät pääsisi kertomaan itsekeksityin otsikoin kansan haluavan Purran eroa. Lukijat voisivat itse ottaa osaa gallupiin ja itse nähdä tuloksen kehittymisen sen jälkeen kun ensin on itse äänestänyt. Mutta nythän “kansa haluaa Purran eroa” lehtien otsikoissa perustuu puhtaasti toimittajien itse keksimiin juttuihin.

On selvää, että Pt-median gallupikaan ei ole mikään riippumaton mielipidetutkimus, sillä suurin osa lukijoista kannattaa tavalla tai toisella perussuomalaisia. Jos vastaava kysely tehtäisiin Vihreässä langassa, niin tulos olisi aivan päinvastainen.

Oleellista tässä on myös se, että Pt-median ei tarvitse keksiä omasta päästä juttuja kansan syvistä tunnoista. 3 000 vastaajan otanta muutamassa päivässä on jo sen verran laaja otanta, että se on jollakin tasolla suuntaa antava. Varsinkin kun 30 % osallistujista oli sitä mieltä, että Purran pitäisi erota, eli ihmisillä oli mahdollisuus äänestää myös Purran eron puolesta.