Iranin johto väittää Ruotsin julistaneen sodan islamia vastaan

Islamilaisessa maailmassa viheltää taas korkealta ja kovaa. Iranin korkein johtaja Ali Khamenei väittää, että Ruotsi valmistautuu sotaan muslimeja vastaan tukemalla koraanin polttamista.

Islamilaisissa kehitysmaissa kuten Irakissa ja nyt Iranissa tunteet alkavat kuumenemaan. Iranin korkein ajatollah Ali Khamenein mukaan Ruotsi on valmistelemassa sotaa muslimeja kohtaan. Niin ikään Khamenein vaatii, että koraanin polttajat pitää luovuttaa ”islamilaisten maiden oikeussysteemin piiriin”.

Khamenei kertoi mm. Twitterissä, jossa ukolla on melkein miljoona seuraajaa, että ”Ruotsin hallituksen pitäisi tietää, että tukemalla rikollista, joka poltti pyhän koraanin, Ruotsi on lähtenyt sotaan islamilaista maailmaa vastaan. He ovat luoneet vihan kaikissa islamilaisissa maissa”, ukko jorisi.

Käytännössä, vaikka fatwaa ei vielä julkisesti ole julistettu, niin Iran tulee jossain vaiheessa julistamaan Rasmus Paludanille ja nyt tälle uudelle irakilaiselle koraanin pilkkaajalle fatwan jossain vaiheessa. Julistetun fatwan jälkeen esimerkiksi Salman Rushdie on elänyt vuodesta 1989 alkaen turvapalvelun suojeluksessa.

Ruotsin johto ei ole kommentoinut asiaa sen kummemmin. Luultavasti tässä tilanteessa on parempi vain olla hiljaa, sillä Ruotsissa on iso muslimiyhteisö, joka saattaa lähteä tukemaan islamilaisen maailman vaatimuksia sodasta Ruotsia vastaan.

Tässä tilanteessa on nyt paljon samaa kuin takavuosien Jyllands Postenin pilakuvakohussa. Ruotsissa majaa pitävä islamilaisen puolueen Nyansin johtaja kertoo tauotta islamilaiseen maailmaan, että koraanin pilkkaamisen takana on Ruotsin valtio ja hallitus. Muslimipuolueen johto haluaa näin lietsoa islamilaisen maailman vihaa valheellisin perustein.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments