Rodoksen palojen takia yksi kuulusteluun epäiltynä tuhopoltosta

Rodoksen massiivisiset metsäpalot ovat olleet media-aihe viime päivien ajan. Poliisi on nyt ottanut kiinni paikallisen miehen epäiltynä palojen sytyttämisistä.

Kreikan Rodoksen poliisi on kutsunut viikonloppuna paikallisen miehen kuulusteltavaksi epäiltynä tuhopoltoista, jotka ovat mahdollisesti yhteydessä saarilla viimeisten viikkojen aikana riehuneisiin tulipaloihin.

Epäillyn henkilöllisyyttä ei ole paljastettu, eikä asia ole vielä edennyt syyteasteelle. Asista kertoo Neos Kosmos-lehti.

Maastopaloja on useilla Kreikan saariston saarilla. Kaikki kynnelle kykenevät palomiehet on hälytetty töihin. Myös ainakin Slovakiasta, Ranskasta ja Kroatiasta on saapunut kalustoa ja palomiehiä avustamaan sammutustöissä.

Isot mediat ovat hieman virheellisesti yrittäneet antaa ymmärtää, että tulipalot johtuisivat ilmastonmuutoksesta. Lopulta selviää, että ilmastonmuutos ei sytyttele tulipaloja, vaan tässäkin tapauksessa iso osa paloista on sytytetty joko tahallaan tai huolimattomuuttaan.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments