Ukrainalaisen naisen tekemä puukotus saattoi olla itsepuolustusta

Viime sunnuntain vastaisen yön Kauniaisissa tapahtuneen puukotuksen tapahtumien kulku sai uusia piirteitä, joilla voi olla merkitystä puukotuksen motiivin kanssa.

Noin nelikymppinen mies loukkaantui vakavasti Kauniaisissa kun 19-vuotias ukrainalainen nainen puukotti miestä useita kertoja hyvin väkivaltaisesti. Puukotus tapahtui poliisin mukaan naisen asunnossa, josta mies pyrki pakenemaan.

Tappelu jatkui ainakin jonkin aikaa talon pihamaalla, jonka jälkeen uhri pääsi pakenemaan muutaman kymmenen metrin päässä pysäköitynä olleeseen Volkswagen-merkkiseen henkilöautoonsa. Nainen oli tässä vaiheessa ilmeisesti jo perääntynyt ja mies sai soitettua itselleen apua.

Asia saa nyt uuden piirteen kun selvisi, että uhri on maahanmuuttajataustainen mies. Asiasta kertoi ensimmäisenä Junes Lokka Twitterissä.

Koska Lokan sanamuoto “auto on ilmeisesti” herätti monissa epäilyä, niin Pt-media kävi paikanpäällä perjantaiaamuna tarkistamassa tilanteen ja auto on todellakin kyseinen Polo. Valtamedian kuvista poiketen auto oli aamulla peitetty pressulla.

Kuva: Pt-median lukija

Motiivia ei siis vielä tiedetä, mutta yleisen kokemuksen perusteella voidaan sanoa, että tämän kaltainen nuoren naisen tekemä hyökkäys on todella harvinainen. Ihmisillä on yleisesti erittäin korkea kynnys alkaa puukottelemaan toisia ihmisiä. Paitsi jos kyseeseen tulee itsepuolustustilanne.

Tiedämme myös sen, että miehellä oli aikaisemmin lähestymiskielto entisen vaimonsa suuntaan, joten miehellä on selvästi jonkinlaisia väkivaltataipumuksia naisia kohtaan. Kävikö tässä tilanteessa nyt niin, että mies itse kävi ensin naisen kimppuun, mutta tilanne muuttui päälaelleen, koska nainen puolustautui.

Tämä on hyvin uskottava motiivi. Poliisi on sanonut, että tapauksen motiivi on selvä, mutta poliisi ei ole kertonut mikä motiivi on. Jos motiivi olisi epäselvä tai muuten sekava, niin silloin poliisi ei kertoisi tietävänsä teon motiivia.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments