Filminpätkä maailmasta, jossa ympäristön tuhoaminen on arkipäivää

Filminpätkä on kuvattu Malilla, jossa jätehuoltoasiat on laitettu hyvään kuosiin. Mielestäni ihmisiä, jotka elävät tällaisen jäte- ja paskavuoren keskellä, voi ihan hyvin kutsua alikehittyneiksi ihmisiksi.

Eikä tuo ole mitenkään poikkeus. Samanlaisia kuvia ja filmejä on netti täynnä, joista kuka tahansa voi todentaa asian, eikä tarvitse edes lähteä paikanpäälle kokemusasiantuntijaksi.

Kun ilmastoasioista halutaan puhua oikeilla nimillä, niin pitäisikö sivistyneen maailman ehkä sittenkin vain siirtää painopistettä alikehittyneisiin maihin ja pyrkiä käyttämään ilmaston pelastamiseen tarkoitettu raha alikehittyneiden maiden ihmisten koulutukseen? Mittasuhteet sivistyneen maailman ja alikehittyneen maailman välillä on niin suuri, että jos tätä asiaa ei aleta pikku hiljaa ottamaan tosissaan, niin SILLOIN ilmasto- ja varsinkin ympäristötuho vain laajenee.