Äärivasemmiston sunnuntainen Vigeliuksen natsijahti kosahti

Kuvan heilaajan väitettiin olevan Vigelius.
Äärivasemmistolaiset laittoivat sunnuntain aikana Twitteriin kunnon natsijahdin pystyyn. Iltaan mennessä voi voi, selvisi, että mitään perusteita koko natsijahdille ei ollutkaan.

Muutamat äärivasemmistolaiset saivat päähänsä, että perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigelius oli muutama vuosi sitten itsenäisyyspäivän soihtumarssilla ja äityi tekemään natsityylisiä sieg hail-tervehdyksiä. Alla kuvakaappaus twiitistä, joka lähti räjähdyskenomaisesti leviämään ympäri Twitteriä. Kannattaa huomata twiiteistä näyttöjen määrät, jotka ovat näissä kahdessa yksin yli 30 tuhatta.

Hoosianna oli valmis veisattavaksi. Koko vihervasemmistolainen komppania lähti huutamaan naamat punaisina samaa virttä: Vigelius on natsi! Ylhäältä alas twiitti levisi ja sai lopulta kymmeniä tuhansia katsojakertoa ja tuhansia jakoa. Hysteria oli käsinkosketeltavissa.

Kunnes asia kantautui Joakim Vigeliukselle asti ja hän kertoi, että ei ole kuvan henkilö.

Nyt alkoi uusi vaihe. Epämääräisiä puolianteeksipyyntöjä ja normi: olisi voinut olla Vigelius. Lisäksi todettiin, että joka tapauksessa Vigelius on voinut olla natsimarssilla, joten mitä sitten.

Hämmästyttävää nykypäivänä on juuri se, että jo ihan yksinkertaisella simppelillä googlettamisella asian olisi pystynyt selvittämään nopeasti. Kuvan heilaava henkilö voi ehkä aavistuksen olla samannäköinen Vigeliuksen kanssa, mutta loppujen lopuksi ei ollenkaan. Silti porukka lähti aivan sokeasti uskomaan heilaavaan persunatsiin, koska siihen oli mukava uskoa.

Toiseksi hämmästyttää miten räjähdyksenomaisesti juttu levisi äärivasemmistolaisten piirissä. Muutamassa tunnissa twiitit kiersivät läpi koko vasemmistosiiven ja nosti paineet pintaan alta aikayksikön.

Toisaalta kyseessä ei ole mikään yllättävä ilmiö, sillä äärivasemmisto on koko kesän pitänyt yllä natsijahtiaan, jossa ihmisiä natsitellaan ja heidän niskoilleen keksitään erilaisia rasistisia tekoja.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments