Turvapaikka-aktivistien meritaksit hääräävät aivan Tunisian rannikon tuntumassa

Lampedusan ja Tunisian rannikon välisellä reilu 140 km välisellä alueella on useita eurooppalaisia turvapaikkajärjestöjen isoja laivoja, jotka etsivät Afrikasta tulevia aluksia ja kuskaavat tulijoita Lampedusalle.

Yksi tällainen alus on Norjaan rekisteröity Geo Barents, joka on rekisteröity etsintä- ja pelastusalukseksi. Alusta hallinnoi Lääkärit ilman rajoja-säätiö. Alus saapui viimeksi Norjasta pari vuotta sitten Välimerelle ja on siitä asti kuskannut tulijoita Afrikasta Eurooppaan.

Geo Barents on suuri 78 metriä pitkä oikea laiva ja sen kapasiteetti kuskata tulijoita on suuri. Tätä kirjoitettaessa alus pyörii Lampedusan etelä-lounaispuolella. Alusten liikkeitä ja sijainteja voi seurailla mm. Vesselfinder-sivulta.

 

Niin ikään samalla alueella pörrää Ocra Sar-niminen hollantiin rekisteröity pelastus- ja etsintäalus. Tämä ei ole niin suuri kuin Geo Barents, Ocran pituus on 13 metriä. Alus toimii eräänlaisena ”letkanvetäjänä”. Kun mereltä löydetään lillumasta yhdestä useampaan pienempää alusta, niin Ocra sitoo köysillä tulijoita täynnä olevat alukset yhdeksi letkaksi ja letka hinataan Lampedusalle.

Koska molemmat alukset ovat juuri nyt Lampedusan ja Tunisian välisellä vesialueella, niin on oletettavaa, että sunnuntain-alkuviikon aikana Lampedusalle tuodaan taas tuhansia uusia tulijoita.

Kannattaa huomata, että Geo Barents on käynyt aivan Tunisian rannikon tuntumassa noutamassa uimamatkan päässä Tunisian rannikosta lilluvista veneistä tulijoita ja vienyt näitä Lampedusalle. Geo Barentsin kapteeni on toisin sanoen päättänyt, että merihädässä olevat siirretään lähimpään turvalliseen satamaan Tunisiassa, vaan heidät viedään Lampedusalle.

Hyvän mielen tunnelmavideo loppuun. Kun valtamedia ja turvapaikka-aktivistit yrittävät tälläkin kertaa todistaa, että tulijat ovat naisia ja lapsia, niin reaalikuvissa naisia ja lapsia vain ei näy.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments