Jimmie Åkesson: Jengiväkivalta 100 prosenttisesti maahanmuuton vika

Sverigedemokraattien Jimmie Åkesson ehdotti, että Ruotsin pitäisi tutkia onko puolustusvoimilla mahdollisuutta puuttua lisääntyvään jengirikollisuuteen.

Åkesson on muutenkin kertonut melko “jyrkkiä” ratkaisuja viimeisen vuoden aikana käsiin räjähtäneeseen jengiväkivaltaan ja nyt hän sanoo, että jengiväkivallalla ei ole mitään muuta tekemistä kuin maahanmuuton kanssa.

– Jengiväkivallalla on 100 prosenttisesti tekemistä maahanmuuton kanssa. Jos Ruotsilla olisi ollut vastuullisempaa maahanmuuttopolitiikkaa, niin ei olisi mahdollista, että tämäntyyppinen rikollisuus olisi ylipäätään syntynyt Ruotsiin, Åkesson sanoi.

– Meillä ei olisi ihmisiä, jotka ovat syntyneet Ruotsissa, mutta mentaalisesti elävät ihan jossain toisessa maassa, eivätkä identifioituneet jengeihin tai klaaneihin.

Åkesson ehdottaa edelleen, että Ruotsin pitäisi keskustella puolustusvoimien mukaan ottamisesta ratkaisemaan jengiväkivaltaa. Åkessonin mukaan kyse voisi olla vaikkapa sotilaspoliisista tai valmiusjoukoista, jotka auttaisivat poliisia tietyissä tilanteissa.