Turvapaikka-aktivisteille paha mieli – laiva palasi Libyaan

Sea Watch International on yksi Välimerellä afrikkalaisia Eurooppaan kuskaava järjestö. Tällä kertaa tuli paha mieli, kun Libyan rannikkovartiosto pelasti veneellisen afrikaanoja ja palasi heidän kanssaan Libyaan.

Afrikaanojen pelastamisesta käytiin eilen verinen kamppailu Libyan rannikkovartioston ja Sea Watch International-organisaation Aurora-laivan välillä. Molemmat laivat saivat näköpiiriin kaksi ilman moottoria merellä lilluvaa pienvenettä, jossa molemmissa oli 40-50 afrikaanoa.

Aurora-alus sai pelastettua toisen veneellisen miehiä alukseensa, mutta toinen veneellinen menetettiin, sillä paikalle ilmestyi Libyan rannikkovartioston laiva, joka noukki 40-50 miestä alukseensa. Auroran kapteeni yritti viestittää libyalaiselle alukselle, että se voi ottaa afrikaanot kyytiin ja viedä heidät Sisiliaan.

Libyan rannikkovartioston aluksen kapteeni kieltäytyi tästä ja afrikkalaiset kuljetettiin turvallisesti Libyaan lähimpään satamaan.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments