Oikeusministeriö hakee Sinimusta Liikkeen poistamista puoluerekisteristä

Oikeusministeriö on laittanut korkeimmalle hallinto-oikeudelle hakemuksen Sinimusta Liikkeen poistamiseksi puoluerekisteristä.

Jo kesäkuussa korkeimpaan hallinto-oikeuteen lähetetyssä hakemuksessa sanotaan, että purettavaksi haetaan Oikeusministeriön itsensä tekemää päätöstä purkaa Sinimusta Liikkeen rekisteröityminen puolueeksi. Oikeusministeriö hakee siis itse itsensä tekemään päätöstä purettavaksi.

Perusteluna mainitaan ensisijaisena perusteena se, että puolueen rekisteröiminen perustuu sellaiseen erehdykseen, joka on voinut olennaisesti vaikuttaa päätökseen (rekisteröidä puolue). Toissijainen perustelu on se, että asiaan on tullut jotain uusia selvityksiä sen jälkeen kun puolue oli jo rekisteröity.

”Yleinen etu vaatii päätöksen purkamista”

Sinimusta Liikkeen virallisella Twitter-tilillä sanotaan, että tällainen toiminta kaventaa äänestäjien valinnanvaraa ja uhkaa kansallismielisen parlamentaarisen politiikan olemassaoloa.

– Kyse on puolueen kieltämisestä, mutta se yritetään naamioida lakiteknisen temppuilun taakse.

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments